VG: 91 piloter i Lufttransport tilbys fast jobb

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

VG skriver at Babcock SAA har sendt forslag til tariffavtale til Norsk flygerforbund. I forslaget kommer det fram at samtlige av Lufttransports piloter tilbys jobb i Babcock.

Administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart bekrefter dette overfor VG.

– Vi har i dag hatt en møte med Babcock, og jobbet for å finne en løsning selv om Babcock ikke er i tjeneste i Norge i dag. Det er utarbeidet en tariffavtale, og videreformidlet at de vil gi tilbud til samtlige piloter i Lufttransport i samsvar med de vilkårene det har vært enighet om tidligere, sier Lothe til VG.

Babcock skal fra neste sommer overta ambulanseflygingen i Norge, etter at de vant anbudsrunden foran Lufttransport. Ifølge direktøren i NHO, vil forslaget fra Babcock innebære at alle pilotene er sikret fast jobb fra neste sommer, dersom de takker ja til avtalen.

– Det er ikke tatt med noe forbehold om søksmålet for virksomhetsoverdragelse i avtalen, men dette handler om å gi lønns- og arbeidsvilkår som man har i norsk luftfart. Avtalen innebærer også at man får de pensjonsordningene selskapet har, som er gode i norsk og skandinavisk sammenheng, sier Lothe til VG.

Han sier også at forslaget til tariffavtale gir pilotene konkurransedyktige betingelser, der de som ligger lavest på lønsstigen vil løftes.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken