På vei hjem fra Norge ble paret forfulgt i 13 mil av 29-åring. Da de stoppet «klikket» han

RAMPONERT: Slik så bilen ut etter hendelsen. Foto: Polisen

RAMPONERT: Slik så bilen ut etter hendelsen. Foto: Polisen

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå er 29-åringen dømt.

DEL

[Fremover]

Vi skal tilbake til høsten 2015. Da hadde en 64 år gammel mann fra Latvia sammen med sin kone, vært i Norge for å besøke sønnen sin. På hjemturen gjennom Sverige foretok både paret og en 29-åring, bosatt i Norrbotten, ei forbikjøring av en bil som lå foran begge partene. I forbindelse med forbikjøringen ble 29-åringen tvunget til å kjøre i grøften, og fikk dermed skade på bilen sin.

Dette innså han raskt, og ville ha erstatning fra paret for skadene. Dermed la den nå illsinte mannen seg på hjul. I 13 mil, skriver SVT.

Slo bil og mann

Kjøreturen endte da paret stoppet på en bensinstasjon i Norsjö. Han presenterte kravet om erstatning, men paret kom han ikke i møte. Da tok han fram en 70 centimeter lang skiftenøkkel. Verktøy brukte han ikke til å reparere sin egen bil med, men til å herje løs på parets bil. Senere har 29-åringen selv erkjent at han slo løs på parets Hyundai Santa Fe i vel fem minutter.

Da bilens eier prøvde å gå imellom fikk han selv et slag i hodet. Vitner kan ikke konstatere om 64-åringen ble truffet med skiftenøkkelen, men bekrefter at han fikk et blødende sår i hodet etter slaget. Voldsofferet har i ettertid oppsøkt behandling og har hatt psykiske problemer etter hendelsen.

Sammensatt dom

29-åringen er nå dømt for en rekke overtredelser av den svenske loven. For skadene på bilen må han betale 3.630 euro eller cirka 34.600 kroner. I tillegg må han ut med 14.200 kroner i skadeerstatning til mannen. I den samme dommen dømmes han også for fyllekjøring og vold mot en tjenestemann, som skjedde ved et annet tilfelle. 29-åringen er dømt til såkalt skyddstilsyn. Det betyr at han er under overvåkning i ett år, og har regelmessig kontakt med kriminalomsorgen. Han er også dømt til hundre timer samfunnstjeneste.

Artikkeltags