Gå til sidens hovedinnhold

Tar initiativ til informasjonsmøte om vindkraft: – Lurt å få fakta på bordet i stedet for spekulasjoner

Artikkelen er over 2 år gammel

LO i Mosjøen og omegn og Mosjøen Kjemiske Arbeiderforening tar initiativ til et informasjonsmøte om vindkraft.

– Vi har registrert at ordføreren ikke ønsker å ta initiativ til et sånt møte, men det er mye diskusjon rundt temaet og jeg tror det er lurt å ha et møte der man kan få fakta på bordet i stedet for at det spres spekulasjoner, sier Rune Krutå, leder av Mosjøen Kjemiske Arbeiderforening.

Han og Stian Nordal Jensen, leder av LO i Mosjøen og omland, har derfor bestemt seg for å arrangere et informasjonsmøte der de berørte partene til den planlagte vindkraftutbyggingen på Øyfjellet blir invitert for å legge fram informasjon og svare på spørsmål.

– Faktabasert

– Møtet blir i siste halvdel av januar, så på nyåret kommer vi tilbake med tid og sted og hvem som skal delta på møtet. Vi ønsker et faktabasert møte, så vi kommer til å invitere alle berørte parter, sier Krutå.

Han sier at det kommer til å bli invitert representanter fra Eolus vind, reindrifta, noen fra Olje- og energidepartementet som kan fortelle om konsesjonen og sannsynligvis noen fra Alcoa Mosjøen som kan informere om bedriftens kraftbehov.

Les også

Eolus vind avviser påstander fra vindkraftmotstanderne: – Jeg stiller gjerne opp på et folkemøte for å gi riktig informasjon

 

– Hva med naturvernforbundet, blir de invitert?

– Nei, i panelet ønsker vi dem som er direkte involvert. Reindrifta er for eksempel premissgiver og direkte berørt av prosjektet, og blir invitert. Men vi regner med at Naturvernforbundet kommer til å stille med representanter i salen og de får selvsagt stille sine spørsmål, sier Stian Nordal Jensen.

– Behov for et møte

I november arrangerte Alliansen for bevaring av Øyfjellet et eget informasjonsmøte der det ble lagt fram en rekke påstander som Eolus vind i etterkant har avvist som gale. Etter dette har det vært snakk om behovet for et folkemøte for å få ut informasjon til befolkningen, men Jann-Arne Løvdahl, ordfører i Vefsn kommune, har sagt til Helgelendingen at han ikke ser behovet for at kommunen skal arrangere et slikt møte.

Les også

Vindkraftmotstand på Kulturverkstedet: – Ferdselsforbud, blinkende tivoli og bråk

 

Men nå blir det altså et møte likevel, og lederne fra Mosjøen Kjemiske Arbeiderforening og LO i Mosjøen og omegn håper på godt oppmøte.

– Vi håper alle vi inviterer vil komme slik at vi får et reelt informasjonsmøte for befolkningen slik at de kan få svar på alle spørsmål. Jeg mener det er behov for et slikt møte, så kan man få svar på om påstander som verserer er riktige eller gale, sier Rune Krutå.

Kommentarer til denne saken