Gå til sidens hovedinnhold

Betelskipet på besøk

Artikkelen er over 5 år gammel

Betelskipet MS «Elieser 6» er klar for en ny sesong langs Helgelandskysten.

Neste uke er det Brønnøysund som besøkes 10. mars. Deretter legger skipet til i Nesna 11. mars. 12. mars er turen kommet til Vågaholmen, mens Halsa besøkes 13. mars.

Tradisjon

Den Indre Sjømannsmisjon har siden 1903 hatt en tradisjon med sine Betelskip langs kysten. I oppstartstiden fungerte skipene som velferdstiltak og sykestue for fiskerne og selv om tidene har forandret seg er Elieser fortsatt et kjærkomment innslag.

Nå er det M/S «Elieser 6» som står i rekkefølgen og den ble anskaffet i 1992. Skipet ble bygd i Kiel i Tyskland i 1980 og er senere blitt ombygd og forlenget. I 2011 ble ny motor installert.

«Elieser 6» har nå et fast mannskap på fire og i tillegg deltar misjonssekretær John Arne Jenssen med et team på fem personer. Båten står i Henningsvær som fiskarheim under lofotfisket og på vei nordover besøkes havner langs helgelandskysten.

På Vågaholmen og på Halsa får båten besøk av den kjente evangelisten Håkon Fagervik.

Åpen båt

Det er duket for et trivelig møte med båten som er åpen for publikum hele dagen.

Mannskapet ønsker alle velkommen om bord!

I tillegg arrangeres det møte på båten om kvelden med presentasjon av mannskap, andakt, sang og musikk og selvfølgelig bevertning med kaffe og kaker. For å dekke båtens utgifter blir man oppfordret til å gi kollekt.

Båten har en «lav terskel» og her ønskes alle velkommen uansett hvilken sammenheng man skulle tilhøre, heter det i pressemeldingen fra Betelskipet.

Kommentarer til denne saken