Politiet i Nordland har i samråd med familien frigitt navnet på mannen som er antatt omkommet i området ved Helgelandsbrua i Sandnessjøen. Det er den kjente friluftsmannen Thor Bergesen (81) som fredag ettermiddag ble meldt savnet og som nå er antatt omkommet.

Mandag formiddag besluttet Politimesteren i Nordland at søket ved Helgelandsbrua i Sandnessjøen skulle omklassifiseres fra søk etter savnet person til søk atter antatt omkommet person. Politiet informerer videre om at de har klare planer om hvor og hvordan de skal søke videre.

Fredag ettermiddag meldte pårørende personen savnet.

– Vi har en leteaksjon etter en person og har mannskap ut ved Helgelandsbrua. Det er ikke ønskelig fra pårørende å gå ut med informasjon om vedkommende nå, sa operasjonsleder Grete Birkeland til Helgelendingen søndag ettermiddag.

Oppdatert søndag 18:33:

– Vi avsluttet søket rundt 17:00, og har ikke gjort noe funn. Vi har hatt med oss Norges redningshunder, Røde Kors og seaking. Søket har foregått siden i går, sier operasjonsleder Kai Eriksen.

– Vi kan si at vi har lett etter en mann. Vi har gjort undersøkelser og lett på stedet ut ifra de sporene vi har hatt, så når det ikke ga resultater i kveld valgte vi å avslutte så kan staben ta en ny vurdering i morgen. De mannskapene som har vært ute har vært det i mange timer og trenger å hviles opp, sier Eriksen.

Oppdatert mandag 11:55

Politiet melder at det er gjort funn av gjenstander som tilhører vedkommende person i området ved Helgelandsbrua.