Gå til sidens hovedinnhold

– Flott å komme til Susendal

Artikkelen er over 2 år gammel

Kina og Afrika slo godt an blant avisleserne, men Susendal kan være eksotisk nok.

– Helt fantastisk! Alt har vært fantastisk, sier John Erlandsen, strålende fornøyd med «Historisk reise fra Mosjøen til Susendal». På programmet sto Grane bygdetun, Susendal kirke, Fjellfolkets Hus, med Are Halse og Ansgar Kleven som formidlere. De snakket blant annet om kleberstein i Bjørnådal, sølvgruer i Grane, engelske lorder og fjellfolkets harde kår.

– Har du lært noe nytt?

– Litt nytt om fjell og vann, sier Erlandsen.

– Hvorfor ble du med på tur?

– Fordi det så interessant ut, og jeg hadde lyst til det. Jeg har aldri vært i Susendal før, bortsett fra å kjøre veien til Dikanes.

– Hva synes du om innlandet?

– Veldig fint.

Aud Flakstad gir også tommelen opp for turen.

– Jeg er så imponert! Det var veldig flott å komme til Susendal, og informantene var supre, sier Flakstad. Hun beskriver seg som relativt godt kjent på Helgeland, men Susendal har ikke blitt besøkt – før nå.

– Det har vært et ønske i mange år., sier Aud. Hun håper på mange sånne turer – det er artig og interessant.

Fjorårets lesertur gikk også til Susendal.

– Den gang var det venteliste og derfor ble det samme turmål i år, sier markedssjef Ellen Strøm Brodtkorb.

– Hvor går ferden i 2019?

– Ut til kysten, antakelig med Rigel som tema. Tiendebytte og tømmerfløting er også aktuelt, sånne turer treffer folk. Vi har jo vært i både Kina og Afrika, men man trenger ikke bestandig dra så langt. Det er greit å lære om sin egen kultur også. Mange som deltok på turen i dag hadde vært i Susendal, men kjørte selv. Det blir noe annet med guide – sosialt, lærerikt og hyggelig.

Kommentarer til denne saken