Løpsk okse i Leirfjord

Oksen befinner seg i skogen over gården Angarsneset i Fagervika.

Oksen befinner seg i skogen over gården Angarsneset i Fagervika. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

En bonde i Fagervika i Leirfjord skulle i dag motta en avlsokse - en fullvoksen av type Charolais, hvit. Denne stakk av og løp til skogs. Oksen kan "klikke" og eventuelt angripe folk. Vi ønsker tips ved observasjon. Det melder politiet i Nordland på Twitter.

Oppdatert kloka 11.15: Politiet har kontaktet Viltnemnda som jobber videre med saken. Folk bør ikke forsøke å fange oksen selv siden den kan angripe i stedet for å løpe videre.

En okse av typen Charolais kan ha en levendevekt på opp mot ett tonn. Det normale er imidlertid 6-700 kilo. Det understrekes at oksen som nå er på rømmen, ikke er fullt utvokst.

Det var kraftige metallgjerder rundt oksen da han skulle geleides fra dyretransportbilen og inn i fjøset. Likevel så den sitt snitt til å stikke til skogs. Det er uklart hvor oksen befinner seg nå.

Eierne av oksen skal benytte den som avlsdyr, og opplyser at den kan befinne seg ved en populær tursti og at de derfor fant det best å varsle politiet om det som hadde skjedd.

- Det er usannsynlig at oksen skal klikke. Det er politiets ord. Oksen som er  hentet fra Nesna er tam og kosen. Men vi advarer fordi den går i nærheten av turløyper og folk kan bli skremt hvis de ser et stort dyr. Nå skal vi slippe ut noen gamle kviger som vi tror den kan søke seg til, sier gårdbruker Johanne Hagh.

Artikkeltags