Gå til sidens hovedinnhold

Turistsesongen fosser over oss

Artikkelen er over 3 år gammel

Turistsesongen er i full gang på Laksforsen, selv om de fortsatt venter på de norske turistene.

– På bussturisme har det tatt av allerede, men vi venter på Ola Nordmann nå som skoleferien er i gang. Da tar det av på kjøkkenet, sier Lotte Nygård-Forsmo fra Laksforsen.

Store folkemengder

På restauranten ved fossen med samme navn er turistsesongen godt i gang, og tidligere i uka startet dagen med 20 italienske bobilturister på besøk i en smell.

– En annen dag hadde vi seks turistbusser på besøk samtidig. Da må man styre folkemengden, det blir fort 300 mennesker i bevegelse. På en dag kan vi ha mellom 12 og 15 busser på besøk, og toppen for dem er disse ukene vi er inne i nå.

Men selv om det er nesten mer enn nok å gjøre akkurat nå, kommer altså det virkelige trykket over helga når de norske turistene kommer.

Lokal ungdom

– Det kommer som en vegg så snart skolen slutter. Og det varer helt til skolen begynner igjen til høsten. For de utenlandske turistene er sesongen lenger nå enn tidligere i begge ender, og det er bra for oss. Ellers er utfordringen å komme seg gjennom de resterende seks månedene, sier Lotte Nygård-Forsmo, som kan fortelle at de kun har lokale sommerhjelper på Laksforsen.

– Vi måtte søke om fri i siste skoleuke for en av dem som jobber for oss, jeg vet ikke hva vi skulle gjort uten henne denne uka. Ellers har vi en som studerer i Bergen som kommer hjem for å jobbe for oss for syvende sesong. Vi har bare lokal ungdom sysselsatt, det er helt bevist.

Kommentarer til denne saken