Tuven fikk likestillingspris

PRIS: Rønnaug Tuven (t.v.) fikk Likestillings- og integreringsprisen 2017, i form av et trykk av et bilde malt av Odd Nerdrum. Prisutdeler er Åshild Pettersen. Utdelingen foregikk i Vefsn kommunestyre onsdag. Foto: Rigmor J. Leknes

PRIS: Rønnaug Tuven (t.v.) fikk Likestillings- og integreringsprisen 2017, i form av et trykk av et bilde malt av Odd Nerdrum. Prisutdeler er Åshild Pettersen. Utdelingen foregikk i Vefsn kommunestyre onsdag. Foto: Rigmor J. Leknes Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Rønnaug Tuven i Vefsn museum ble onsdag tildelt Likestillings- og integreringsprisen i Vefsn for 2017.

DEL

Tuven fikk den kommunale prisen av varaordfører Åshild Pettersen i Vefsn kommunestyre onsdag.

Juryen er kommunens utvalg for likestilling og integrering.

I en begrunnelse forklarer utvalget at Tuven var den første lokalt som virkelig fikk børstet støv av samerettighetskvinnen og pinoerkvinnen Elsa Laula Renberg fra Mosjøen.

– Hun har også skrevet artikler for å synliggjøre kvinner i den viktige boken «Spor etter mødrene». Hun har jobbet systematisk med å dokumentere kvinners liv og virke, blant annet gjennom et stort registreringsarbeid i museets tekstilsamling. Hun har for øvrig og på eget initiativ og for egen regning stelt Laula Renbergs grav. Å hedre Tuven med denne prisen er en honnør til en flott og dyktig kvinne som selv er en pionerkvinne, heter det i begrunnelsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken