Mangfoldig jubileumskongress

ENGASJERTE: Foredragsholder Loveleen Rihel Brenna. Foto: Jarl G. Sandholm

ENGASJERTE: Foredragsholder Loveleen Rihel Brenna. Foto: Jarl G. Sandholm

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Årets Sigridkongress som er den tiende i rekken ga rom for både latter og alvor.

DEL

Under årets Sigridkongress, som for første gang arrangeres i Kulturbadet i Sandnessjøen, er det Loveleen Rihel Brenna som er første foredragsholder ut. Hun holder et engasjerende foredrag om det å ta kontroll over sitt eget liv. Brenna ble kåret til Norges tøffeste kvinne av P4 i 2013. Hun er av indisk opprinnelse, men har vokst opp i Norge og er bosatt Kristiansand. Foredraget er mye basert på egne erfaringer og Brenna snakket åpent om blant annet skilsmisse, forholdet til foreldrene og det å kunne reise seg etter å ha møtt motgang.

– Suksess handler om indre ro og å kunne leve på egne premisser, det har ingenting med rikdom, makt og jobb å gjøre, var blant budskapene fra Brenna.

Røtter og glede

Årets tema under kongressen er røtter, trygghet og glede. Tema som Brenna definitivt var innom i løpet av foredraget. Den røde tråden ble også fulgt av årets konferansierer, som for første gang var av den lokale varianten. Kirsti Hesjevik og Ann-Kristin Grønmo Edvardsen fikk denne gangen oppdraget å være konferansierer under Sigridkongressen, og da kan det meste skje. Hesjevik og Edvardsen har vært et velkjent radarpar på revyscenen i Sandnessjøen i mange år og det kan nå slås fast at de passer utmerket sammen også til andre oppdrag. En kort filmsnutt inspirert av Smith and Jones helt i begynnelsen satte folk i stemning før de to damene entret scenen. Hesjevik med en sprutende pyro-pinne i hånden for anledningen. Mellom foredragsholderne og andre innslag i programmet før lunsj holdt Hesjevik og Edvardsen stemningen i publikum med krumspring og innfall samtidig som de gjorde gode presentasjoner av gjestene som skulle på scenen. Hesjevik hadde blant annet et innslag der hun åpnet buksesmekken for å vise fram «bollen», som hun så fint kalte den delen av magen som hun formet mellom hendene og viste fram til publikum.

– Denne blir jeg ikke kvitt, sa Hesjevik med påfølgende latterbrøl fra publikum.

Bok og musikk

Før lunsj var også Christian Ingebrigtsen på scenen sammen med gitaren. Ingebrigtsen var for øvrig erstattet i siste liten med Vibeke Skofterud som måtte avlyse.

"Suksess handler om indre ro og å kunne leve på egne premisser.

loveleen rihel brenna

Foredragsholder

Kvalitetsnivået holdt seg også etter lunsj med musikk fra Bigfoot, høylesning fra bok med forfatter Tor Martin Leines Nordaas og enda mere moro med standupkomiker Nils Ingar Aadne aka Nilsi. Sigridpris ble det selvfølgelig også denne gangen og i år gikk prisen til Jorunn Aune. Aune (75) mottok prisen for sitt mangeårige frivillige arbeid for blant annet flyktninger og asylsøkere. Hun har bidratt til flere ulike arrangement og til å skape felles arena for lokalbefolkning og de som kommer hit utenfra.

Artikkeltags