Solgte Marcus & Martinus-effekter for 21,1 millioner kroner i 2016 - snart skatter de til Grane

Bedrift: Ordfører Bjørn Ivar Lamo var hjertelig til stede under festpremieren av «Sammen om drømmen» i Mosjøen kino. Selskapene til Marcus og Martinus Gunnarsen sørger for kjærkomne skattekroner for graneværingene. arkivFoto: Stine Skipnes

Bedrift: Ordfører Bjørn Ivar Lamo var hjertelig til stede under festpremieren av «Sammen om drømmen» i Mosjøen kino. Selskapene til Marcus og Martinus Gunnarsen sørger for kjærkomne skattekroner for graneværingene. arkivFoto: Stine Skipnes

Artikkelen er over 2 år gammel

Marcus & Martinus omsatte for 35,4 millioner i 2016. Men det er uvisst hvor mye som drypper på graneværingene.

DEL

– Etterskuddspliktige skattytere, det vil si selskap som er egne skattesubjekt, betaler som hovedregel bare skatt til Staten. Det blir derfor ikke spørsmål om fordeling mellom stat og kommune for selskapet, sier Helen Rist, kommunikasjonsrådgiver i Skattedirektoratet. Hvor mye 15-åringene fra Trofors tar ut i lønn blir ikke offentlig for til høsten. Frikortgrensen er for øvrig på 55.000 kroner.

Les mer: Marcus og Martinus hylles for gesten til Estelle

Adresseendring

Selskapet M & M Artister omsatte for 14,3 millioner og har et resultat før skatt på 7,6 millioner, tilsvarende tall for M & M Merchandise AS er på 21,1 og 8,5 millioner. Det skriver Dagens Næringsliv. M&M Artister har adresse Trofors, mens M&M Merchandise er registrert i Oslo.

– Men det er meldt adresseendring, og M&M Merchandise vil skatte til Grane kommune i 2017, opplyser Marte Schei. Hun er PR-ansvarlig for Marcus & Martinus. M&M Merchandise driver salg av spin-off produkter, det vil si blant annet hettegensere, t-skjorter, telefondeksler og bøker på vegne av Marcus & Martinus. Tvillingens far, Kjell Erik Gunnarsen, er styreleder for begge selskapene. Han driver i tillegg enkeltpersonsforetaket M&M Artister Kjell-Erik Gunnarsen.

Les mer: M&M bryter med manageren

Ingen «øremerking»

Ordfører i Grane, Bjørn Ivar Lamo, vil ikke forskuttere noe som helst hva skattekroner angår.

– Det jeg kan si er at det er hyggelig og bra at Marcus & Martinus gjør det godt.

– Alt går jo i en felles pott, og får vi mer penger enn forventet vil det være med på å opprettholde det tilbudet som vi har i dag. Barn og unge har vært en prioritet i mange år, helt siden 2007. Da tok vi et reelt verdivalg og bestemte oss for å prioritere skole, barnehage, kultur og idrett. Så får vi se om det kaster av seg.

– Hva med M & M-parken?

– Hehe, det oppsto da NRK Super var på besøk. Journalisten sa at «her hadde det vært flott å få til en M & M-park?» Jeg kunne jo ikke si nei. Park står nok ikke øverst på prioriteringslista.

Les mer: Her kan det bli Marcus & Martinus-park

– Merker dere virkninger av M & M-feberen?

– Ja, det er et enda større trøkk i år i forhold til i fjor av folk som kjører rundt for å se hvor de bor. Og så merker vi jo at Trofors og Grane har blitt mer kjent – uten tvil.

Ordføreren har ikke diskutert noen strategi for å «utnytte» kjendisstatusen.

– Jeg føler heller at vi har tenkt motsatt. Vår oppgave er å ta vare på gutta i forhold til at de skal ha en friplass – uten selfies. Det skal være trygt og godt å bo i Grane.

Dersom fansen har lyst til å se mer av M&M-bygda kan ordføreren lokke med blant annet rafting i Auster-Vefsna.

– Egentlig skulle det være et prøveopplegg med hundre stykker, men det tok litt av. River North har kjørt to turer per dag og over 250 har vært på rafting.

Les mer: Venter storinnrykk til elvefestivalen

Rafting i Austervefsna: – Fryktelig spennende og kjempeartig

Elektrisk Europa

I år er det fem år siden Marcus & Martinus vant MGPjr, og nå markedsføres tvillingene som «the biggest pop act in the Nordic Region». Deres siste singel «Dance With You» ble sluppet i juli. Neste konsert blir under Parkenfestivalen i Bodø 17. juli. Deretter venter Ålesund og Bergen, før graneværingene legger ut på Europa-turné: Warsava 30. august, Berlin 1. september, Herning 2. september (utsolgt), Wien, 7. september og Helsinki 18. november (utsolgt).

Les også: Eksklusivt intervju: - Det er alltid gøy å spille i Bodø

Låten «Elektrisk» er strømmet svimlende 48 millioner ganger på Spotify. I tillegg verserer tvillingene både i bok, på tv og kino.

Les mer: Marcus og Martinus skal representere Norge

Artikkeltags