Helgelendingen og Naturlige Helgeland inviterer til Svalbard-tur

Lokalt tilsnitt: Helgelendingen ved Ellen strøm Brodtkorb samarbeider med Merethe Kvandal i Naturlige Helgeland om lesertur til Svalbard til høsten. Arkivfoto: vegard Olsen

Lokalt tilsnitt: Helgelendingen ved Ellen strøm Brodtkorb samarbeider med Merethe Kvandal i Naturlige Helgeland om lesertur til Svalbard til høsten. Arkivfoto: vegard Olsen

Helgelendingen fyller 90 år og inviterer leserne til Svalbard.

DEL

– Det blir en totalpakke på høsten. Det er ei kjempefin tid å reise på, med fine farger på tundraen, sier Merethe Kvandal i Naturlige Helgeland. Hun har selv bodd 11 år på Svalbard, reiser tilbake en gang i året og er der akkurat nå.

– Det er fint i februar, men veldig kaldt. I dag er det minus 16, men vi har hatt ned mot 29 grader og måtte snu da vi var på skutertur.

Båttur langs fuglefjell

Programmet for leserturen er spikret med historisk sightseeing, museumsbesøk og tur til Barentsburg og nedlagte gruve 3. I tillegg blir det villmarksaften Camp Barentsburg og tid til å se seg rundt.

– Vi skal spise masse god mat og for dem som vil blir det guidet fottur til en av toppene ved Longyearbyen.

Turen skjer altså utenom skutersesongen.

– Men desto finere er det med båttur lang fuglefjellene, sier Kvandal. Turen starter på en fredag med hjemkomst tirsdag. Det blir buss fra Mosjøen til Værnes og fly derfra til Longyearbyen. Videre legges det opp til fullpensjon og overnatting på Radisson SAS Blu Polar Hotel Spitsbergen.

– Hvem egner turen seg for?

– Alle. Deltakerne får med seg de aktivitetene som er verdt å ta del i. Litt historie, båttur og så er det ikke så fysisk. Alle skal klare å være med uansett hvordan de er til beins.

– Utadrettet bedrift

Markedssjef i Helgelendingen, Ellen Strøm Brodtkorb, blir også med som reiseleder.

– Hvorfor Svalbard som reisemål?

– Fordi Helgelendingen fyller 90 år og vi har lyst til å by på det lille ekstra. På de andre leserturene er det mange som har spurt etter Svalbard. Vi har hatt flere ultralokale turer, og det skal vi fortsette med, men denne gangen blir det altså en lengre tur. Det er viktig for oss å bruke lokalt næringsliv så mye som mulig og til Svalbard har vi Naturlige Helgeland som kan være arrangør sammen med oss. Jeg tror det er mange som har lyst til å være med, sier markedssjefen.

Turen har 40 plasser og det er førstemann til mølla som gjelder. Informasjonsmøtet blir i Helgelendingens lokaler tirsdag 26. februar.

For dem som ikke vil reise så langt, blir det lesertur til Herøy i april, med besøk på Marine Harvest, Herøy kirke og Etcetera – botaniske utskeielser m.m.

– Hva mer står på programmet i jubileumsåret?

– Det blir en del overraskelser. Vi skal dra rundt i kommunene og feire. Vi er en utadrettet bedrift og da vil vi ha jubileet sånn også, sier Brodtkorb.

28. mai blir det utstillingsåpning av Helgelendingen 90 år på Jacobsenbrygga, og Kveldstimen med foredrag av tidligere redaktør Are Andersen.

– Det er mulig utstillingen blir flyttet til Helgelendingen under Galleria, og i den anledning blir det Åpent hus.

Helgelendingen er som vanlig arrangør av Barneskirennet under Bysprinten, og Helgelendingen fotballskole.

Artikkeltags