Nytt prosjekt i Grane: - Ungdommene skal få skinne på scenen

Fra venstre: Eirin Nilssen Brennhaug, Maren Lund, Malin Haustreis og Maja Rise Nygård er fire av vokalistene i forestillinga Fountain of Youth.

Fra venstre: Eirin Nilssen Brennhaug, Maren Lund, Malin Haustreis og Maja Rise Nygård er fire av vokalistene i forestillinga Fountain of Youth. Foto:

- Ungdommene skal få skinne på scenen, sier prosjektleder Berit Rise.

DEL

Fredag er det premiere på Grane samfunnshus og fjerde utgave av forestillinga Fountain of Youth, eller Ungdomskilden, om du vil.

Grane turn, dans og vokal ble stiftet i 1999. Siden den gang har Berit Rise vært primus motor for at barn og unge i Grane skal få utfordre seg innen nettopp turn, dans og sang i form av ukentlige treninger i idrettshallen på Trofors og ved ulike arrangementer i kommunen.
I forbindelse med gruppas tjueårs jubileum blir det kommende helg to forestillinger med sang og dans hvor lokale barn og ungdommer er hovedattraksjonen.

– Vi følger malen fra tidligere års forestillinger med et husband bestående av voksne musikere, mens barn og ungdom er frontfigurer på scenen. Dermed ligger alt til rette for at ungdommene kan få stå fremst på scenen og skinne, forklarer Berit Rise.

Foruten Åse Granmo på tangenter, Gudmund Forsmo på gitar, har Berit Rise også som ved tidligere forestillinger, involvert samtlige i egen familie i forbindelse med forestillingene. Mannen Jørn Ove Nygård trakterer bassgitaren, sønnen Jan Øystein Rise Nygård sørger for trommetaktene, mens døtrene Maja Elise og Martine bidrar som vokalister. De øvrige vokalistene i årets utgave av Fountain of Youth er Eirin Nilssen Brennhaug, Maren Lund og Malin Haustreis.

Ei nyoppstartet vokalgruppe bestående av Kine Steinslett, Aurora Svartvatn og Ingrid Simskar skal også opptre. I forestillinga loves det musikkinnslag med nye og gamle slagere innenfor sjangerne rock, pop, country og reggie.
Det vil også bli heftige dansenummer fra scenen. Foruten egne dansere fra Grane turn, dans og vokal, skal Showgruppa fra Frisk 3 underholde, og et overraskelsesnummer fra Crazy Mamas står på programmet.

– Forestillingene er også ei kjærkommen inntektskilde for Grane turn, dans og vokal. Vi har fått kjøpt inn en airtrack og annet utstyr som benyttes på treningene for barn og ungdom, sier Berit Rise.
 

Artikkeltags