– De norske krigsseilerne har virkelig fortjent å bli hedret for sin innsats gjennom en slik TV-serie, sier Jon Michelet.

Flere priser

Han har selv blitt hedret med en rekke priser, utdelt av alle fra bokhandlere til Norsk Sjøoffisers Forbund, for bokserien «En sjøens helt» – der han selv har satt krigsseilernes skjebner på kartet.

De fire «En sjøens helt»-bøkene som foreløpig er utkommet, har et samlet opplagstall på 623.500 eksemplarer.

Den kommende seriens første sesong vil ta TV-seerne en tredjedel på vei inn i bok to – der hovedperson Halvor Skramstad har opplevd, og overlevd, krigens første år og konvoifarten mellom USA og England.

Norsk regisør

Som regissør henter produksjonsselskapet inn Jarl Emsell Larsen.

Han som sist sto bak den Emmy-prisede «Øyevitne», som også skal nyinnspilles i USA.

– Å få muligheten til å lage Michelets storverk om de norske krigsseilerne er en drømmeoppgave for enhver regissør, heter det i en kommentar fra Emsell Larsen.

Bransjeveteranen John M. Jacobsen er sammen med Marcus Brodersen produsent, og anslår en kostnadsramme for «En sjøens helt» på godt over 100 millioner kroner – der «Kampen om tungtvannet» kostet 75 millioner kroner.

– Det er selvfølgelig en stor finansieringsoppgave, men forelegget er så fantastisk at vi regner med at brikkene faller på plass, heter det fra Jacobsen.

Selv sjømann

Michelet har styrmannsskole og har dessuten studert ved Journalistskolen i Oslo. Michelet har arbeidet som sjømann, bryggearbeider, journalist, TV-vert, redaktør, forlagsmedarbeider og forfatter.

På 1970-tallet var Michelet sentral i den norske ml-bevegelsen og arbeidet fra 1972 – 1976 i AKP-forlaget Oktober, de siste par årene som forlagssjef. Han sto i spissen for partiets oppbygging av kjeden med Oktober-bokhandler.