Mannen må i fengsel for 16. gang

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Nok en gang måtte 30-åringen møte i Salten tingrett for å svare for sine synder. Denne gangen for tyveri og vold. Og man kan trygt si at det begynner å bli en rutine for mannen å møte i retten. Dette er nemlig hans 16. dom i rekken.

Avisa Nordland snakka med mannen forrige gang han ble dømt. Da ba han om hjelp.

– Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre uten å få hjelp, sa mannen til Avisa Nordland.

– Han takler lite rus, og mangler sosial kompetanse. Det han egentlig trenger er noen som er rundt ham og gir ham støtte. Han har fått en leilighet, og det er det han har. Han har ingen rundt seg, og er i lite aktivitet, sa mannens forsvarer Hilde Guldbakke den gang.

Rehabilitering

Hun lanserte da et rehabiliteringsopphold på institusjon som et alternativ for mannen. Og trakk spesielt fram Ribo i Saltdal. De gir et tilbud til hver enkelt beboer som omfatter bosted, fritid, arbeid, og eventuelt skole.

Selv var han enig i at det kunne være en løsning. For mannen klarer å bli rusfri i fengsel, men i det han kommer ut hovedporten i fengslet, er han i gang igjen.

– Og da går det som det går. Jeg vet at det er mitt ansvar, men det er ikke så lett. Det er dumt at det jeg gjør går utover andre, sa mannen. Og den gang hadde han et håp om at det var hans siste dom.

Seks måneder

Men, det var det altså ikke. Mannen ble løslatt fra sitt forrige fengselsopphold 18. mai i år, og to dager etter ble han igjen lovbryter. Nå må han igjen bak murene i seks måneder.

–  Retten bemerker at tiltalte synes å trenge daglig oppfølging for å mestre sitt rusproblem, samt å leve et liv innen vanlige aksepterte normer uten kriminalitet. Retten vil derfor anbefale at den fengselsstraff han nå dømmes til kan sones ved at han tar opphold i institusjon, skriver dommerfullmektig Odd Inge Lura i dommen.

Artikkeltags