Kjøpte amfetamin og stjal kaffe

STJAL: En mann i 50 årene fra Helgeland er dømt for en rekke forhold. Blant annet for å ha stjålet kaffe. Illustrasjonsfoto

STJAL: En mann i 50 årene fra Helgeland er dømt for en rekke forhold. Blant annet for å ha stjålet kaffe. Illustrasjonsfoto

Artikkelen er over 4 år gammel

50 dager i fengsel er dommen for en lang rekke lovbrudd.

DEL

En mann i 50 årene fra Helgeland som også tidligere er straffet og bøtelagt en rekke ganger for vinningskriminalitet, narkotikaovertredelser og brudd på veitrafikkloven, er i Alstahaug tingrett igjen dømt for samme type forhold. Siktedes rulleblad går helt tilbake til 1986. Denne gangen har tingretten dømt mannen til fengsel i 100 dager med en prøvetid på to år for halvparten av straffen.

Gjenganger

I dommen påpekes det at selv om det er snakk om mindre forhold, så er det tungtveiende ved straffeutmålingen at det dreier seg om gjentatte forhold. Det bemerkes også av retten at det bærende i straffeutmålingen er overtredelsen av Straffelovens paragraf 162, for oppbevaring og innførsel av narkotika. Når det gjelder vinningskriminaliteten er lista lang og omfatter blant annet flere tyverier som i hovedsak består i nasking i dagligvarebutikker. Her har siktede tatt for seg av alt fra julepynt og dopapir til joggesko og kaffe. Siktede har også utført tyveri i private hjem, blant annet har han stjålet fiskeutstyr i en garasje.

Hasj fra Kristiania

Bruddene på narkotikalovgivningen omfatter blant annet smugling av 93 gram hasj fra Kristiania i Danmark til Norge. Han er også pågrepet flere ganger der han har vært i besittelse av narkotika og han innrømmer bruk av både hasj og amfetamin. Dommen inneholder også et brudd på veitrafikkloven, for å ha kjørt motorsykkel uten gyldig førerkort.

Siktede har uforbeholdent erkjent straffskyld for samtlige forhold.

Artikkeltags