Et flertall i KrFs landsmøte vedtok fredag kveld at partiet skal inn i den borgerlige regjeringen, med Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre. Partileder Knut Arild Hareide ønsket å gå inn i regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

- Lei meg

Han vant ikke fram, og dermed går han av som partileder.

– Jeg er litt matt og litt tom nå. Alvoret har sunket inn og nå har partiet vedtatt at vi skal gå inn i den borgerlige regjeringen, og at vi mister vår partileder. Det er kjempespesielt og leit. Jeg er lei meg nå, sier Ingelin Noresjø, leder i Nordland KrF, til Avisa Nordland kort tid etter landsmøtets vedtak.

 

Noresjø gikk før landsmøtet ut og fortalte at hun ville stemme for partilederens forslag om å gå inn i regjering med venstresiden.

– Vi har mistet en unik og historisk sjanse til å bygge et nytt KrF. Men jeg håper at jeg tar feil og at det går bra, sier Noresjø.

- Håper det er verdt det

Hun mener partiet har vært gjennom en verdig prosess.

– Vi har klart å mobilisere i hele landet og vi har avholdt ekstraordinære årsmøter på rekordtid. Jeg er stolt av partiet mitt for det. Men det er en spesiell dag. Etter hvert som debatten skred fram gikk det opp for folk at det kom til flertall for å gå inn i dagens regjering, slik det var spådd på forhånd. Nå skal vi inn i regjering og vi skal ha mest mulig gjennomslag for vår politikk. Jeg håper det er verdt det.

 

- Ser fram til samtaler

Bente Haukås er første nestleder i Nordland KrF. Hun er også representant i bystyret i Bodø. Hun gikk ut før landsmøtet og fortalte at hun ville stemme for forslaget om å gå inn i den borgerlige regjeringen.

- Jeg er veldig glad for at regjeringen får fortsette, skriver hun i en sms til Avisa Nordland.

- Det var intet grunnlag for å felle Erna nå, og vi har fått gjennomslag for betydelig KrF-politikk desiste fem årene, og vi har et godt grunnlag å bygge på. Nå ser jeg fram til at partiledelsen går inn i samtaler med regjeringen om en mulig felles plattform.

Haukås sier at KrF skal bidra med verdier som varer og politikk i god kristendemokratisk ånd, som betyr mye for de som trenger det mest.

- Nå starter jobben, og vi må samle oss om vårt felles prosjekt framover. Politikken er den samme, verdiene er de samme og vi skal fortsatt kjempe for de tydelige KrF-sakene sammen.