(Avisa Nordland) Kristelig Folkepartis nestleder Dagrun Eriksen fra Kristiansand kommer til å stå øverst på listen til Nordland KrF foran stortingsvalget neste høst.

Det bekrefter 1. nestleder Bente Haukås i Nordland KrF overfor Avisa Nordland, rett etter lørdagens nominasjonsvalg.

– Vi gleder oss veldig til å ha henne som førstekandidat, sier Bente Haukås.

LES OGSÅ: Dagrun Eriksen fra Kristiansand stiller til valg for Nordland KrF

Bodøværing på andreplass

På de neste plassene på Nordland KrFs stortingsliste, er Øystein Sivertsen Sørvig, som opprinnelig er fra Bodø, men nå bosatt i Oslo, Hilde Elisabeth Holand fra Vestvågøy og Edel Marie Haukland fra Bodø.

Bente Haukås, som for øvrig også er bystyrerepresentant i Bodø, skryter av kandidatene som nå skal fronte partiet i Nordland.

Hun påpeker blant annet at Øystein Sivertsen Sørvig har ledet KrFU sentralt og er utdannet samfunnsøkonom.

– Med Dagrun og Øystein har vi et radarpar som utfyller hverandre veldig godt. Det skal virkelig bli spennende å drive valgkamp med disse to som toppkandidater, sier Haukås.

Ikke ukjent med Nordland

Dagrun Eriksen takket ja til å stå øverst på Nordland KrFs liste i begynnelsen av september. Sørlendingen har tidligere sittet på Stortinget for Vest-Agder KrF.

At en politikere fra et helt annet sted i landet skal fronte paritet i Nordland, har ifølge Haukås også har vært oppe til diskusjon innad i partiet.

– Det har vært oppe til diskusjon, men vi er sikre på at vi har en dyktig førstekandidat for Nordland KrF. Hun har en veldig god standing nasjonalt, og en bred og lang erfaring, sier Haukås og fortsetter:

– Hun ser nysgjerrig og lyttende, og hun er langt ifra ukjent med Nordland. Hun har vært i Nordland flere ganger, blant annet på besøk hos bedrifter her.