Men det hele starter med et åpent møte på Jacobsenbrygga fredag kveld, der KrFs generalsekretær, Hilde Frafjord Johnson, er gjest. Hilde har vært utviklingsminister i Bondevik-regjeringa, visedirektør i UNICEF og FNs spesialutsending til Sør-Sudan, og har med dette stor internasjonal erfaring.

– Hun skal snakke om det viktige temaet «En bærekraftig framtid – vårt ansvar», opplyser Øyvind Bergh.

Nordland KrFs fylkesleder, Ingelin Noresjø vil innlede på fredagens åpne møte. Hun forventer debatt om hvilket veivalg KrF skal ta etter at partileder Knut Arild Hareide flagget sitt ønske om å gå i regjering med Ap og Sp.

– Vi skal ha stor takhøyde og alle skal få komme med sine meninger. Det skal være en åpen og ærlig debatt, sier Noresjø til Helgelendingen.

KrF i Nordland skal ha ekstraordinært årsmøte den siste helga i oktober.

– Tror du KrF kommer velberget gjennom denne vanskelige saken?

– Ja, det tror jeg. Min jobb som fylkesleder er å sørge for en redelig og åpen debatt. Så skal vi samle oss om flertallets vedtak på det ekstraordinære landsmøtet. KrF har for øvrig medlemsvekst. Vi har fått 25 nye medlemmer i fylket. På landsbasis er det snakk om over 700.

- Hva med utmeldinger?
- Opp mot 70-80 har meldt seg ut på landsbasis, sier en travel fylkesleder på telefon før hun starter en av dagens møter.