Russen ønsker å gjøre en forskjell med «Krafttak mot kreft»: – Det er noe som de aller fleste har vært berørt av

Støtt opp: Solveig Antonsen Tveråli og Jonas Wie oppfordrer vefsningene til å gi for kreftsaken, enten via bøsser eller vipps.

Støtt opp: Solveig Antonsen Tveråli og Jonas Wie oppfordrer vefsningene til å gi for kreftsaken, enten via bøsser eller vipps. Foto:

Russen stiller nok en gang velvillig opp for å samle inn penger til «Krafttak mot kreft».

DEL

– Dette er en viktig sak, og vi ønsker å gjøre en forskjell, sier Solveig Antonsen Tveråli.

Torsdag ettermiddag skal russen gå fra dør til dør med bøsser i hånden i Mosjøen. Årets fokus er på kreftformer som svært få overlever.

– Midlene skal gå til forsking som skal bidra til at flere overlever, og til et bedre omsorgstilbud for kreftrammede og pårørende, sier Solveig.

Under fjorårets aksjon hadde russen 65 bøssebærere, og det ble samlet inn totalt 135.000 kroner, hvor 85.000 kroner kom fra bøssene.

– Vi har ingen mål om hvor mye vi skal tjene inn, men heller hvor mange vi får med på aksjonen, sier Jonas Wie, som er russens aksjonsleder.

Så langt har de fått påmelding fra 60 stykker, og vefsningene har blitt informert om aksjonen gjennom plakater og sosiale media.

– Jeg håper så mange som mulig kommer, og at vi klarer å samle inn et beløp som kan gjøre en forskjell, sier Solveig.

Det ligger en del planlegging bak aksjonen, og russen har fått god hjelp av aksjonsleder for Nord-Norge, Geir Ringvold.

– Han har blant annet vært her og hatt presentasjon, fikset bøsser og gitt tips og råd om hvordan vi burde gjennomføre aksjonen, sier Jonas.

Russen ser fram til torsdagens innsamling, og håper de blir tatt godt imot.

– Kreft er noe som de aller fleste har vært berørt av, og vi håper folk er villig til å støtte slik at flere overlever, sier Solveig.

Artikkeltags