De gleder seg til å komme på døra di: - Det er artig at det er en så bra aksjon

Egil Trones Christiansen demonstrerer at det også er mulig å gi med kort/vipps til bøssebærerne. Her flankert av Benedicte Kroken Kvalfors  og Ane Lundestad.

Egil Trones Christiansen demonstrerer at det også er mulig å gi med kort/vipps til bøssebærerne. Her flankert av Benedicte Kroken Kvalfors og Ane Lundestad. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Torsdag ettermiddag og kveld går russen i Mosjøen fra dør til dør for å samle inn penger til «Krafttak mot kreft». I tillegg til avgangselevene er også Mosjøen IL og Kreftforeningen lokalt med på innsamlingsaksjonen.

I forkant av «Krafttak mot kreft» har russen fått høre fra Bjørn-Ivar Tverå Sundli, som er aktiv i Kreftforeningen og selv har hatt kreft.

– Han pratet om sin historie, sin behandling og at han overlevde. Men vi fikk også innblikk i de etterpåskadene han har og hvordan det er. Det var rørende å høre på, og det blir mer ekte når han står foran oss. Senskadene er noe mange ikke vet om, vi tror jo at folk er friske etter de har overlevd kreft, sier Benedicte Kroken Kvalfors, visepresident for rødrussen og en av de ansvarlige for Krafttak mot kreft. Hun har selv opplevd å miste en onkel til kreft. I forbindelse med informasjonen i forkant har også russen fått høre hvor mange som rammes.

– Vi fikk vite at enten du selv eller den til høre for deg vil oppleve å enten få kreft eller at noen i nærmeste familie får det, sier Kvalfors.

Les mer: 749 har hatt eller har kreft i Vefsn

Stor giverglede til lokal Temakafe

Inntektene fra årets aksjon går nettopp til senskader etter kreftbehandling.

– Det er artig å gå når det er en så bra aksjon, vi gleder oss, sier Ane Lundestad, som også er ansvarlig for Krafttak mot kreft blant rødrussen. Hun har inntrykk av at resten av avgangsklassene også er engasjert i saken. 

Til nå har flere bedrifter, Vefsn kommune og privatpersoner allerede valgt å bidra via en innsamling via Kreftforeningens nettside, så rødrussen ved Mosjøen vgs. har allerede samlet inn over 16 000 kroner. Dette med hjelp fra Kreftforeningens koordinator Bjørn-Ivar Tverå Sundli, som har bidratt med å kontakte bedrifter. Noe konkret mål i form av beløp ønsker ikke russen å ha. 

– Vi har skrevet at vi ønsker 100 000 kroner, men det er optimistisk, sier Lundestad.

– Vi satser på at det blir dårlig vær på torsdag, for det har vi hørt er et bra tips. Det er opp til giverne hvor mye penger det blir, men så vi blir ikke skuffet om det blir så så mye. Det viktigste målet er at vi bidrar til at russen deltar og engasjerer seg. Det er artig å vise at russen kan bidra litt, at det ikke bare er tull og røde klær, sier Egil Trones Christiansen, prest i russestyret.

Artikkeltags