Gå til sidens hovedinnhold

Front mot front-kollisjon i Korgfjelltunellen

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet melder om en kollisjon mellom to kjøretøy midt i Korgentunellen på E6.

- Vi sender ut alt av nødetater og er på vei til stedet nå. Den ene bilen har kjørt i feil kjøreretning utifra fila han lå i, så det er front mot front-kollisjon. Den ene personen i den ene bilen ser det ut som om det har gått ganske bra med. Den personen er nå ute og sjekker i den andre bilen, hvor føreren er bevisst, men det dreier seg om lettere personskader på en person, sier operasjonsleder Kai Eriksen i Nordland politidistrikt til Helgelendingen.

- Veien er stengt og vi har bedt om at tunellen blir stengt så det er mulig å jobbe der inne. Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta førden er åpnet, sier Eriksen til Helgelendingen.

- 1 person er lettere skadd, men bevist. Personen taes hånd om av ambulanse, oppdaterer politiet på Twitter.

- Det var en kollisjon front mot front. Det ene kjøretøyet er en lastebil, og sjåføren i den så at en personbil kom over i feil kjørebane og fikk bremset ned. Den sto nesten stille da kjøretøyene kolliderte, sier Kai Eriksen ved operasjonssentralen til politiet.

Det var en person i hvert av de to kjøretøyene.

- Det blir opprettet sak og vi er fortsatt på stedet. Vi må danne et bilde om hvordan dette kunne skje med avhør av de involverte og vitner, sier Eriksen til Rana Blad.

Oppdatert 20:15:

Veien er åpen igjen

- Den eldre annen i personbilen er nå fraktet til sykehus. Det ble tatt en rutinemessig promillekontroll, men den har vi ikke fått svar på ennå. Så vidt vi forstår har det gått greit. Det står bra til med den andre sjåføren, sier Eriksen.

Sjåføren av lastebilen fikk beskjed om at den andre bilen var i feil veibane.

- Vi har til nå fått vite at han ble varslt med blinklys av motgående trafikk, så han var obs på det og sto i ro da det smalt. Takk og lov for det, for det er nok hovedårsaken til at det gikk så bra, sier Eriksen.

Politiet skal jobbe videre med hendelsen.

- Nå opprettes det sak. En jurist skal vurdere førerkortet til bilisten. Vi har avhørt de involverte, og skal se framover hva det blir til, avslutter Eriksen.

Kommentarer til denne saken