Gå til sidens hovedinnhold

Syklet gjennom tunnelen uten lys, måtte stenge

Artikkelen er over 6 år gammel

Politiet på Helgeland melder at de måtte stenge Korgfjelltunnelen i dag formiddag etter flere meldinger om en syklist som kjørte gjennom tunnelen uten lys.

Det var flere bilister som meldte om syklisten som ikke var spesielt godt synlig. Tunnelen er 8.533 meter lang.

- En av dem sa at han ikke så billisten før det nesten var for sent, og ble skremt og måtte kaste seg til side. Det var heldigvis ikke noen som kom mot, sier Trond Martinussen ved operasjonssentralen til politiet på Helgeland til Rana Blad.

Han sier at en ting er at det ikke er lurt å sykle gjennom en så lang tunnel, i særdeleshet uten lys på sykkelen, men det er heller ikke lov. Det står skilt om det på begge sider av tunnelen.

- Det er heller ikke spesielt helsebringende å sykle gjennom tunnelen både på grunn av eksos og at man kan bli påkjørt av både biler og trailere. Det er ikke lov å sykle eller gå gjennom Korgfjelltunnelen, sier Martinussen.

- Heldigvis er det ikke noe stort problem, selv om det er mange syklister i området. De aller fleste tar veien over fjellet. Når det nå skjedde så gikk det heldigvis bra, sier han.

Politiet hadde ikke mulighet til å rykke ut og vet ikke om det var en turist eller lokal syklist. Veitrafikksentralen fikk melding om syklisten og stengte tunnelen med bom. Folk på utsiden ga beskjed da syklisten var kommet ut, og da kunne man åpne tunnelen igjen.

Tunnelen ble åpnet igjen ved 12.15-tiden.

Kommentarer til denne saken