Har du tenkt å kjøre over Korgfjellet nå blir det en skikkelig bomtur

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

I går minnet Vefsn kommune de kjørende om at veien på vefsnsiden over Korgfjellet kan bli stengt på kort varsel. I dag bestemte de at veien stenges for vinteren.

– Nå er veien over Korgfjellet stengt. Det er meldt opp mot 40 centimeter nedbør i form av snø, og da vurderte vi det til at det var best å si stopp nå, sier avdelingsleder for vei, Christer Amundsen.

– Dette gjelder fra bommen i Knutlia og opp til den nye bommen på toppen av Korgfjellet, men det vil fortsatt være åpent fra Korgen-siden. Her ber vi likevel de kjørende om å være oppmerksomme da det kan bli stengt også her på kort varsel.

– Kommer veien til å åpnes igjen?

– Det blir veldig mye til og fra om vi skulle forholdt oss til værmeldingene og kjøreforholdene gjennom hele vinteren, og da er det best å være konsekvent. Det er i tillegg vedtatt fra kommunens side at det ikke skal brukes noe særlig med kostnader i området på vinteren, så nå blir det stengt fram til våren, sier veisjefen.

– Når åpner fjellovergangen igjen?

– I år åpnet vi 16. mai, og jeg regner med det blir rundt samme tid til neste år, sier Amundsen som opplyser at stengingen er godt merket.

– Det er skilt på begge sider av fjellet, og i tillegg har det kommet en ny bom på toppen som fysisk sperrer av veien.

Artikkeltags