Fra asfaltjungelen i New York til Gilles Garden med byblues og roots

Legende: Dave Fields er innlemmet i New Yorks Blues Hall of Fame, I sommer spiller han i Mosjøen.

Legende: Dave Fields er innlemmet i New Yorks Blues Hall of Fame, I sommer spiller han i Mosjøen.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Dave Fields fra New York er et ukjent navn i Norge. I New York- området har han nesten rukket å bli en legende. Nå kommer han til Sjøgata i Mosjøen.

–Jeg hadde ikke ført om denne musikeren før jeg kom over han på nett. Jeg fant en video med Fields på nettsiden til en kompis og likte det umiddelbart. Deretter begynte jeg å lete opp mer av musikken hans. Han er etter min mening en unik og fantastisk musiker, sier Roar Møller som arrangerer Gilles Garden.

Blues er ikke bare blues

– Hva er det som er så spesielt med Dave Fields?

– Han spiller blues og roots inspirert musikk. Selv syns jeg at «vanlig» blues kan bli kjedelig i lengden, men Fields legger til så mange forskjellige elementer i musikken at det bare blir tøft. Det skjer no hele tiden i musikken hans, en låt rekker aldri bli kjedelig før den er over, sier Møller.

Så godt likte Møller gitaristen fra New York at han ville gjerne ha ham over dammen og til Sjøgata i Mosjøen for å spille under minifestivalen Gilles Garden.

– Jeg kom i kontakt med Fields gjennom en venn og etter hvert kom kontrakten på plass. Han kommer til Norge kun for å spille i Mosjøen og i Molde.

Møller forteller at Fields kommer over i god tid før festivalen starter og han skal opp på Scenen i Mosjøen.

– Han skal ha med seg norsk band så han kommer over for å øve litt før konsertene, men han liker å oppholde seg på konsertplasser noen dager før konserten når han har muligheten til det, så jeg regner med at han blir noen dager i Mosjøen når han først kommer.

Kompet består av Kåre «Lefty» Amundsen på trommer og Bjørn Ove Hagset på bass.

Listetopper

Dave Fields har ved flere anledninger toppet blues- og rootslistene i New York området, et område som har like mange innbyggere som hele Scandinavia til sammen. Han er også innlemmet i New York Blues Hall Of Fame.

– Norske festivaler har ofte de samme artistene i løpet av festivalsesongen og de samme artistene år etter år. Derfor er det spesielt morsomt å få Fields over til Norge og Mosjøen. Han spiller eget stoff og han spiller Hendrix og han lager show på scenen som bare må oppleves. Jeg er sikker på at Fields vil løfte nivået på Gilles Garden. Og jeg gleder meg stort til å høre ham spille live i Mosjøen, sier Møller.

Artikkeltags