Celina til konfirmantene: – Deres stemme er viktig

KLAR TALE: – Dere har en stemme og dere skal bli hørt. Dere er framtida, sa Celina Kongsdal (19) som holdt dagens tale til konfirmantene.

KLAR TALE: – Dere har en stemme og dere skal bli hørt. Dere er framtida, sa Celina Kongsdal (19) som holdt dagens tale til konfirmantene.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Celina Kongsdal (19) ba konfirmantene stå på krava, og ikke gi seg så lett, da hun snakket til 17 ungdommer i humanistisk konfirmasjon i Mosjøen.

DEL

– Det er ikke lenge siden jeg selv satt her og ble konfirmert, men det har skjedd mye etterpå. Jeg har erfart at det lønner seg å stå på krava, sa Celina til konfirmantene i lørdagens første høytidelighet i Mosjøen kulturhus.

Indre Helgeland lokallag av Human-Etisk Forbund hadde to puljer med konfirmanter og en fullsatt sal lørdag.

Seremonien ble ledet av Marit Almendingen, og det var musikerne Christin Eriksen og Jim-Ronny Lorentzen og sangerne Tina Rønning og Maja Mørk Hagen som sto for det musikalske innholdet.

De 17 konfirmantene i første seremoni fikk motiverende ord fra Celina Kongsdal.

– Bare se på den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg, som har fått ungdommer over hele verden til å reagere. Jeg mener ikke at alle dere skal ut å redde verden, men er det noe dere brenner for så fortjener dere å bli hørt. Deres stemmer er viktige, for det er dere som skal styre kommunen og landet i framtida, sa Celina og ba foreldre og foresatte om å lytte.

– Dere trenger ikke å være enig, men ungdommene fortjener å få støtte hvis de tar initativ. Det gjelder i alle sammenhenger i livet, sa hun.

Celina jobber for tiden i et prosjekt i Vefsn kommune som kalles «MED ungdom i fokus». Hun har også kastet seg inn i politikken og står på valgliste i høstens valg.

– Det er veldig interessant, og vi samarbeider med Brønnøy og Hemnes og Nordland fylkeskommune. Neste uke skal jeg blant annet til Hemnes. Vår visjon er blant annet at vi skal få ungdommer til å ta gode valg og være bidragsytere i utvikling av eget liv og egne lokalsamfunn. For kommuenenes del gjelder det å tilpasse tjenester som ungdommene selv har vært med og utvikle, sier hun.

Lovise Grønvik og Malin Tverå Svendsen snakket på vegne av konfirmantene, og takket alle som ville feire den store dagen sammen med dem.

– Mange har kommet langveis fra, og familiene våre har jobbet hardt for å gi oss en flott dag. Tusen takk til dem, sa Lovise og Malin.

– På kurset vi har gått gjennom har vi opplevd mye, og lært mye. Vi har vært sammen med konfirmanter i Sandnessjøen, og vi har hatt vår egen innsamlingsaksjon til Hope Mosjøen skole Gambia. Vi er veldig fornøyd med at vi kan gi over 8000 kroner til dem, sa de.

Artikkeltags