Konferanse kun for næringen

STENGT: Olje- og gassklyngekonferansen i Petro Næringshage holder pressen utenfor. Foto: Jarl G. Sandholm

STENGT: Olje- og gassklyngekonferansen i Petro Næringshage holder pressen utenfor. Foto: Jarl G. Sandholm

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

‑ Det er bare å beklage, sier daglig leder i Kunnskapsparken Helgeland AS, Bjørn Audun Risøy.

DEL

Olje- og gassklynge Helgeland er et av mange prosjekter i regi av Kunnskapsparken Helgeland og onsdag denne uka arrangeres det i tilknytning til dette prosjektet en konferanse i Petro næringshage i Sandnessjøen. Deler av dette opplegget holdes stengt for pressen.

Sensitiv informasjon

Olje- og gassklynge Helgeland representerer 55 leverandørbedrifter, forskings- og utdanningsaktører på Helgeland, med om lag 2000 ansatte totalt og en samlet årlig omsetning på nærmere seks milliarder kroner. Risøy kan like før konferansen starter, klokka 12.00, informere Helgelendingen om at det er åpent også for pressen på seminaret, etter klokka 16.00.
‑ Hvorfor er stengt for pressen når det tidligere har vært åpent?
‑ Vi har også hatt stengt tidligere, det varierer.
‑ Hvorfor er det stengt denne gangen?
‑ Det er etter ønske fra styringsgruppen i Olje- og gassklynge Helgeland.
‑ Hva er grunnen til at det holdes stengt denne gangen?
‑ Vi vet av tidligere erfaring at enkelte aktører holder igjen informasjon hvis pressen er til stede, sier Risøy.

BP og Statoil

Under den lukkede konferansen skal blant annet representanter fra BP og Statoil informere om de to oljekonsernenes videre planer for Subsea og Aasta Hansteen. Risøy forteller at 110 stykker har meldt seg på og at interessen har vært stor i forkant. ASCO Norge, avdeling Sandnessjøen er en av de til sammen 55 leverandørbedriftene som er med i Olje- og gassklynge Helgeland. I tillegg til representantene fra Statoil og BP, er også daglig leder ved Ascos avdeling i Sandnessjøen, Ståle Edvardsen, en av mange som skal holde innlegg under den lukkede konferansen.
‑ Har du noe du ikke ønsker å fortelle oss om?
‑ Nei, jeg har ingen hemmeligheter, jeg skal bare informere om kontraktene ASCO har vunnet med Statoil og Subsea seven i januar i år, svarer Edvardsen.

Artikkeltags