Ungdommen engasjerer seg – skal samle inn penger til demente: - Kanskje vi kan gjøre en forskjell

Elevene ved Kippermoen ungdomsskole har et eget fag på skolen som heter «innsamling for andre», og i den forbindelse skal de ha en innsamlingsaksjon 25. september.

DEL

– Vi skal ha innsamlingsaksjon for demens foreninga. Vi ønsker å hjelpe andre med å få et bedre liv, og det håper vi å gjøre med å samle inn penger som går til forsking, sier Dina Eriksen Hagen, som går i 10. klasse.

Sammen med klassekameratene Camilla Mikalsen, Aurora Dale og Andreas Fredrik Erlandsen har hun vært med på dette prosjektet siden skolestart. De har blant annet har lært om hva sykdommen er, og hva de kan gjøre for å hjelpe.

– «Innsamling for andre» er et valgfag vi har på alle trinn. Hvert år har det gått til demente, og pengene vi samler inn går til forsking. Det er mange som har den sykdommen, og pengene kan hjelpe til slik at forskerne kan kurere sykdommen, sier Fredrik.

Dette skoleåret har elevene jobbet med å lage noe angående innsamlingen som legges ut på sosiale medier.

– Min gruppe som består av Camilla, Dina og en annen gutt i klassen har laget en video om innsamlingsaksjonen, og den har vi lagt ut på YouTube. Vi har et ønske om å spre ryktet om at vi kommer, og håper alle kan bidra med noen kroner, sier Aurora.

Andreas sin gruppe har laget et facebookinnlegg med et bilde som de har laget selv om innsamlingsaksjonen. Andre grupper har blant annet laget en snapchatkonto og instagramkonto. Målet med årets innsamlingsaksjon er som vanlig å slå fjoråret.

– Neste onsdag skal vi gå rundt med bøsser på alle dørene i Mosjøen. Det gikk helt fint da vi gikk i fjor, og da regnet det ned. Men vi har alltid fått god mottakelse, og nesten alle har bidratt. I år har håper vi at enda flere bidrar, sier Camilla.

Etter høstferien skal elevene finne seg en jobb hvor de skal de hjelpe folk.

– Det er godt å gjøre noe annet enn å bare sitte på en skolebenk, og kanskje gjøre en forskjell, sier de.

Under kan du se videoen som elevene ved Kippermoen ungdomsskole har laget:

    Artikkeltags