Fornyer julemessa med scooter, julegrantenning og pepperkakepynting

Julemesse i Marka, Kristine Sivertsen, Marte Liengen Sørslett, Camilla Rieber, Anette Bach, William Øvernes og Christoffer Elsfjordstrand

Julemesse i Marka, Kristine Sivertsen, Marte Liengen Sørslett, Camilla Rieber, Anette Bach, William Øvernes og Christoffer Elsfjordstrand Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

1. søndag i advent er det klart for julemesse i Marka. Nytt av året er scooterkjøring, juleverksted og julegrantenning.

3. desember er datoen for den 15. julemessa ved landbruksskolen i Marka, og årets komité er godt i gang med forberedelsene. Tradisjon tro blir det både kafe med lapskaus, vafler og kaker på menyen, julemat, julegaver, julenek, juletre og julenisse, åpen fjøs, og tur med hest og slede. I tillegg frister elevene med tre nyheter.

– Vi skal kjøre snøscooter og gjestene får sitte på. I tillegg blir det utendørs julegrantenning med musikalsk innslag i slutten av dagen. Og så skal vi ha barnerom med pepperkakepynting og juleverksted, forteller Anette Bach, Camilla Rieber, Kristine Sivertsen, Marte Liengen Sørslett og William Øvernes. Det er VG3 landbruk og VG3 naturbruk som har ansvaret for julemessa. Lærer er Christoffer Elsfjordstrand.

– Jeg synes elevene er kjempeflinke. De jobber godt, er grundig og systematisk, roser han.

– Hva er det verste som kan skje på den store dagen?

– Dårlig vær! At det ikke blir snø, sier styret. De har 65 standplasser til rådighet, og frister med premiering til beste UB-stand og UB-selger.

– Hvis alt går etter planen blir det utstilling fra maskinførerforretninger, så folk kan gå og beundre traktorer og andre kjøretøy.

Innendørs blir det boder med alt fra bakst til strikkeprodukter. Arrangøren vil gjerne ha nye fjes på stand, og lokker med halvert pris på plass.

– Hva mangler dere?

– Det er ingen som selger kamkake.

Julemessa i Marka har tradisjon for å bli godt besøkt, og det har vært over 1.000 store og små innom.

– Vi håper på ny rekord, sier markedssjef Rieber.

– Hva gjør dere med overskuddet?

– Vi skal på studietur. Hvis det blir noe til overs skal vi støtte de andre ungdomsbedriftene på skolen.

Artikkeltags