Tv2 på befaring i Sjøgata før morgendagens grøtrekord: - Noe slikt finner du ikke noen andre steder i Norge

Spente: Tv2-gjengen gleder seg til å lage innslag fra Mosjøen i morgen. 
F.v. Andreas Dahlmo, Roy Arne Salater, Wenche Andersen, Harry Nicolaysen og Frank Vollan.

Spente: Tv2-gjengen gleder seg til å lage innslag fra Mosjøen i morgen. F.v. Andreas Dahlmo, Roy Arne Salater, Wenche Andersen, Harry Nicolaysen og Frank Vollan. Foto:

Torsdagskveld tok Frank Vollan i Helgeland Event med Wenche Andersen, Andreas Dahlmo og Roy Arne Salater fra Tv2 med på befaring i Sjøgata.

DEL

– I morgen er planen å sette julebyen Mosjøen på norgeskartet, sier Roy-Arne Salater, journalist i Tv2.

Han sitter inne på Fru Haugans hotel sammen med Anette Sagen, Wenche Andersen, Andreas Dahlmo og Frank Vollan. Gjengen er i full gang med planleggingen til morgendagens store happening.

– Jeg fikk nyss om dette gjennom en fotograf på jobb som er fra Mosjøen. Det ble da helt naturlig å ta kontakt med Roy-Arne og si at dette må vi gjøre noe på, sier Wenche, som kanskje er mest kjent fra «Wenches kjøkken» på God Morgen Norge.

– Vi fikk først nei fra Screen Media, men takket være Wenche og Roy Arne har Tv2 kommet hit, sier Frank Vollan i Helgeland Event.

– Gærnskap

Verdensrekordforsøket med grøtservering til rundt 2.000 mennesker og et bord like langt som rekordhoppet til Anette Sagen på 174,5 meter, var altså det som lokket Tv2 gjengen til Mosjøen.

– Det er gærnskapen med at de tørr å gjøre noe slikt. Det at 2.000 mennesker møter opp for å være med på dette finner du ikke noen andre steder i Norge, da skal du i hvert fall lete lenge, sier Wenche.

Bordet skal stå fra Umami til Gilles og Sjøgata deles opp i åtte soner med egne servitører og underholdning i hver sone. Mosjøen blir å se på TV-skjermen tre ganger i løpet av God Morgen Norge, i tillegg til at det blir innslag på Tv2 Nyhetskanalen. TV-kokk Wenche gleder seg skikkelig.

– Jeg er helt sikker på at dette blir en opplevelse, med fakkeltog, skoleklasser, grøtspising og hele pakken. Grøt er norsk tradisjonsmat, men jeg har aldri vært borti et 500 kilo grøtbord på mot 200 meter, sier hun.

Folkefest

Det har vært snakk om at Anette Sagen skulle ta turen i ziplineren under rekordforsøket, men det må spares til en annen gang.

– Det er vår skyld. Det er på grunn av lysforholdene, sier Roy Arne.

Men det setter ikke kjepper i humøret til Mosjøens hoppdronning.

– Jeg gleder meg kjempemasse til i morgen. Det er ikke så ofte jeg har anledning til å være i Mosjøen når det skjer noe, sier hun.

Hele Sjøgata er godt forberedt til morgendagen, og allerede klokken 05.00 skal bordene bli plassert ut.

– Jeg håper vi får en god folkefest. Det er artig at Tv2 ville besøke oss, og at vi får gjort stas på Anette, sier Frank Vollan i Helgeland Event.

Artikkeltags