Stappfull gymsal under julegrantenning og adventskonsert på Olderskog

STEMNINGSFULLT: Sam Eren Ryvoll (t.v.), Thea Maageng Nordås (konferansier), Jenni Wiik Søttar (konferansier), Amalie Kummernes og til høyre dirigent Saska Cvijanovic med ryggen var noen av deltakerne på adventskonserten.

STEMNINGSFULLT: Sam Eren Ryvoll (t.v.), Thea Maageng Nordås (konferansier), Jenni Wiik Søttar (konferansier), Amalie Kummernes og til høyre dirigent Saska Cvijanovic med ryggen var noen av deltakerne på adventskonserten. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tenning av julegran og adventskonsert er blitt en tradisjon på Olderskog.

DEL

Vefsn skolekorps med dirigent Saška Cvijanovic kunne søndag by på et tettpakket program med julemusikk og dans i en gymsal fylt til randen med folk.

Her fikk vi blant annet se Vefsn skolekorps sitt ferske aspirantkorps med dirigent Max Mikalsen. Aspirantene startet å spille på sine instrumenter først nå i høst, men det var det ikke mye som tydet på da de startet hele forestillingen med å framføre Bjelleklang. Etter dette nummeret fulgte hovedkorpset opp med den samme julesangen, men da med herlig bjelleklang fra de energiske barna fra kulturskolens musikkverksted under ledelse av Toril Fosby.

Gjester for anledninga var blant annet elever ved Mosjøen Videregående skole som framførte «Vise ved vintersolverv», samt sang og spilte med korpset på «En stjerne skinner i natt» og «Tenn lys». Kulturskolen var representert med 4 dansere og instruktør Danays Gregersen. Danserne framført et elegant nummer fra filmen «La La Land», krydret med noen svært så spektakulære akrobatiske øvelser.

Regien for kvelden hadde Åshild Pettersen fra sceneinstruktørordningen i Nordland fylkeskommune.

For andre år på rad ble det også delt ut ærespris og denne gangen falt valget på Berit Luktvassli. Berit er en ildsjel av de sjeldne som i en rekke år har spilt med korpset, fungert som kasserer og hjulpet til med alle de oppgaver som følger med drift av et korps.

Andre Lynum, Vefsn skolekorps

Artikkeltags