Vil ha god kvalitet

Stiller spørsmål: Stortingsrepresentant Janne Sjelmo Nordås (Sp) spør om telefoni. Foto: Terje Pederssen, ANB

Stiller spørsmål: Stortingsrepresentant Janne Sjelmo Nordås (Sp) spør om telefoni. Foto: Terje Pederssen, ANB

Artikkelen er over 3 år gammel

Stortingsrepresentant Janne Sjelmo Nordås spør om sikring av kvalitet på telefoniforbindelser.

DEL

– Hvordan vil statsråden sikre at Telenor overholder leveringsplikt for telefonforbindelse med en slik kvalitet at beredskapen for de fastboende ikke blir svekket? spør Nordås samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Han representerer eieren av Telenor.

Lokale tilbakemeldinger

– Det startet med at jeg leste en sak i avisen om noen fra Hamarøy i Salten som ikke fikk telefonforbindelse videre fordi Telenor ikke ville oppgradere den telekiosken som var der. I tillegg var det en helgelending som tok kontakt på vegne av sine foreldre i Hattfjelldal kommune, sier Nordås om bakgrunnen til at hun stiller spørsmålet. Men flere har samme problem.

– Jeg la ut en krass melding på Facebook, og da var det flere som var enige og hadde opplevd noe liknende.

– Som sagt rasende! Telenor har tidligere forsikret at de gikk bort fra nedlegging av fasttelefoni. Så kommer de med dette... Ikke tillitvekkende og fullstendig uakseptabelt! skrev Nordås i en Facebook-kommentar.

–Telenor har leveringsplikt, men den sier ikke noe om kvaliteten på tjenesten. Derfor lurer jeg på hvilke løsninger som skal komme. I noen områder hvor den fasttelefonløsningen som er nå avsluttes, er det ikke fiber og ikke planer om å bygge det. Jeg har også snakket med en som har løsning med radiolink fra bredbånd.no. Det har jeg selv, og vet at det er veldig varierende kvalitet, sier Nordås. Hun er bekymret for konsekvensene dårligere telefonforbindelse fører med seg.

–Flere eldre er redde for det beredskapsmessige. Skjer det noe som gjør at de må tilkalle ambulanse eller brann må telefonen fungere, sier Nordås og minner om at ikke alle har mobiltelefon.

Dårlig mobildekning

– Mange steder er det for dårlig mobildekning.

«Jeg viser til at Telenor den senere tid har sendt ut varsel om utkopling av fasttelefonnettet til en rekke kunder i blant annet Nordland.» heter det i begrunnelsen for spørsmålet. Nordås nevner videre både mobildekning og radiolink i begrunnelsen.

–Ny teknologi er vel og bra det, men hvis det gir en dårligere kvalitet enn det som var før, er det ikke godt nok. Jeg ønsker at alle har telefoni som fungerer godt nok til å varsle hvis noe skjer. Nå har jeg stilt et åpent spørsmål, og får se an svaret før jeg vet hvordan jeg følger det opp, avslutter Nordås.

Artikkeltags