Åpningsfest for iSandnessjøen: – Jeg forventer mer kritisk journalistikk og mer debatt

LANSERING: Tirsdag var det høytidelig åpning av iSandnessjøen. Fra venstre Anne Berit Tilrem, Geir Arne Glad, Marius Guttormsen, Ellen Strøm Brodtkorb, Odd Petter Olderskog Leknes, Kalle Tysnes, Roy Lasse Leknes, Bård Anders Langø, Trine Mathisen Vassvik, Jill-Mari Erichsen, Beate Olderskog, Rune Berg og Ole Pedersen.

LANSERING: Tirsdag var det høytidelig åpning av iSandnessjøen. Fra venstre Anne Berit Tilrem, Geir Arne Glad, Marius Guttormsen, Ellen Strøm Brodtkorb, Odd Petter Olderskog Leknes, Kalle Tysnes, Roy Lasse Leknes, Bård Anders Langø, Trine Mathisen Vassvik, Jill-Mari Erichsen, Beate Olderskog, Rune Berg og Ole Pedersen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Sandnessjøen blir en av få byer i Nord-Norge med to aviser. Jeg forventer mer kritisk journalistikk og mer debatt, sier ordfører Bård Anders Langø som var en av gratulantene da iSandnessjøen ble lansert tirsdag.

DEL

Helgelendingen har jobbet intenst med lanseringen av den nye nettavisa i Sandnessjøen de siste ukene. Det var en stolt sjefredaktør som kunne ønske velkommen til åpningsfest i lokalene til den nye avisa.

– Mediebransjen har vært i en stor omstilling de siste årene, med nedbemanninger og kutt. Det er ikke hverdagskost at det blir lansert en ny avis. Vi er veldig glad for å kunne satse i Sandnessjøen, sa Geir Arne Glad.

– Med oss på laget har vi Jill-Mari Erichsen, en veldig erfaren og dyktig journalist, og Marius Guttormsen, et ungt og friskt pust. Det er ekstra artig å ha hentet hjem en av byens ungdommer.

Overordnet og nær

Den nye nettavisa skal dekke Alstahaug og Leirfjord og skal være et tilbud for lesere som hovedsaklig ønsker stoff fra disse to dekningskommunene. Saker som skrives av redaksjonen vil finnes både på Helgelendingens nettside helg.no, men også på iSandessjoen.no

Sjefredaktør Geir Arne Glad understreker at det helhetlige perspektivet på utviklingen av regionen også vil være et tema.

- Det er viktig med en publikasjon som kan løfte fram det regionale. Indre og ytre strøk har nære forbindelser og vi er på mange måter èn region. Men vi skal også fokusere på det nære og lokale i Sandnessjøen og Leirfjord. Vi skal være både lim og lupe, og stille kritiske spørsmål når det er nødvendig.

Forventninger

Blant gratulantene var Kalle Tysnes, leder i Alstahaug Næringsforening.

– Dette blir et løft for byen. Jeg håper det blir en god miks av gode debatter og god journalistikk. Og jeg håper det blir et bra saklighetsnivå på debattene, sa Tysnes.

Blant gratulantene var også ordfører i Alstahaug, Bård Anders Langø. Han har forventninger til at den nye nettavisa vil bidra til en positiv utvikling av byen.

– Avisene er en motvekt til det jeg kaller desibelkommunikasjon; det som skjer på sosiale medier. Hvis vi overlater informasjonsstrømmen til Facebook og sosiale medier er det ingen som stiller spørsmål. God journalistikk er veldig viktig. Med to aviser i byen vil det bli ulik dekning av sakene, og det kan bli stilt flere spørsmål og flere saker kan bli belyst, sa Langø.

PÅ NETT: Fra venstre journalist Jill-Mari Erichsen, markedsjef Ellen Strøm Brodtkorb, sjefredaktør Geir Arne Glad, salgssjef Roy Lasse Leknes og redaktør Marius Guttormsen.

PÅ NETT: Fra venstre journalist Jill-Mari Erichsen, markedsjef Ellen Strøm Brodtkorb, sjefredaktør Geir Arne Glad, salgssjef Roy Lasse Leknes og redaktør Marius Guttormsen.

Artikkeltags