Gå til sidens hovedinnhold

Dette fartøyet skal bekjempe lakselus over hele Helgeland

Artikkelen er over 4 år gammel

Høytidelig dåp da Apollon kom «hjem» til Herøy.

Tirsdag 13. Juni var det åpen dag på Seløy Sjøfarms landbase på Svennholmen på Herøy. Anledningen var at det nyetablerte selskapet Hydro Fish Care AS hadde dåp av sitt fartøy Apollon, skriver Hydro Fish Care AS i en pressemelding.

Gudmor var Kristin Ottesen, veterinær og daglig leder i HaVet.

Videre heter det i pressemeldingen:

I lettskyet vær var det servering ute for alle som hadde anledning til å besøke det nye fartøyet.

Blant gjestene var ordfører og rådmann i Herøy kommune, samt alle oppdretterne som hadde gått sammen om å etablere det nye selskapet.

Hydro Fish Care AS eies av Lovundlaks fra Lurøy, Seløy Sjøfarm, Kobbvåglaks, Herøy Servicebåt og Sea Server fra Herøy, og LetSea fra Dønna kommuner.

Selskapet har i dag ansatte fra Herøy, Sandnessjøen og Leirfjord kommune, og skal drive avlusing av laks primært på Helgeland, men også nord og sør for denne regionen.

Daglig leder Tommy Ole Olsen ønsket velkommen og sa han var glad for at oppdretterne hadde gått sammen om denne etableringen.

– Det er en krevende oppgave å bekjempe lakselus og samtidig ta vare på laksens helse og velferd. Vi har valgt Hydrolicer, en metode som ikke benytter kjemikalier men som behandler laksen med en sjøvanns-strøm. Vi håper dette skal vare et godt bidrag til å holde nivået av lakselus nede.

Kristin Ottesen åpnet dåpen med et dikt hun hadde tilegnet Apollon, og gjennomførte dåpen på tradisjonelt vis med lykkønskninger og en flaske champagne mot skutesiden.

Ordfører Arnt Frode Jensen gratulerte deretter det nye selskapet og ønsket det velkommen til kommunen.

– Det er en god tradisjon med samarbeide mellom bedrifter i Herøy, og spesielt artig at vi her har et samarbeid mellom bedrifter fra Lurøy, Dønna og Herøy.

Kommentarer til denne saken