400 husstander på Brasøy uten strøm - aggregat er satt opp natt til mandag

Et brudd i en sjøkabel kan føre til langvarig strømstans for 400 husstander i Herøy kommune. 

DEL

(iSandnessjøen) Mandag: På Helgelands Kraft sine nettsider opplyser de at alle kunder på Brasøy (snakk om 400 kunder) har mistet strømmen etter feil på sjøkabel som går over til øya. De skriver at de håper på å få opp aggregat som midlertidig løsning natt til mandag. Aggregatet er oppe og går bekrefter driftssentralen til iSandnessjøen.

Søndag: Helgeland Kraft melder om strømbrudd, og strømmen skal ha gått i 10-11-tiden på Brasøy, i Husvær og Sandvær. Ifølge leder for driftssentralen, Tore Morten Valåmo, kan det ta en stund før strømmen er tilbake.

– Etter flere undersøkelser har vi funnet ut at det er feil på en sjøkabel. Det betyr at å fikse problemet kan ta en stund. Derfor ordner vi nå et aggregat som vi skal kjøre ut til de utsatte områdene i løpet av dagen. En del av husstandene skal være ferieboliger, sier Valåmo til NRK.

Egentlig skal en automatisk SMS bli sendt ut til alle påvirkede kunder ved en strømstans. En feil i systemet har gjort at alt har måttet blitt gjort manuelt.

– Vi har hatt noen problemer selv, ja. Nå har vi klart å identifisere alle de som er påvirket, og sendt ut en melding manuelt, han til NRK Nordland.


Strømbrudd i en sjøkabel. 400 husstander uten strøm søndag på Brasøy og i Husvær og Sandvær

Strømbrudd i en sjøkabel. 400 husstander uten strøm søndag på Brasøy og i Husvær og Sandvær Foto:

Artikkeltags