Helse Nord-sjefen får lønnsøkning. Det reagerer sykepleierne på

GÅR OPP I LØNN: Helse Nord-sjefen Lars Vorland får en lønnsøkning på 48.000 kroner.

GÅR OPP I LØNN: Helse Nord-sjefen Lars Vorland får en lønnsøkning på 48.000 kroner. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Styret i Helse Nord har vedtatt å gi toppsjef Lars Vorland en lønnsøkning.

DEL

Saken ble først omtalt av NRK Nordland.

Onsdag var det styremøte i Helse Nord i Tromsø. Der ble det vedtatt at Vorlands lønn øker fra 2.034.000 til 2.082.000 kroner med virkning fra 1. juli 2018. Noe styreleder sier er en ordinær lønnsøkning.

– Lønna avspeiler Vorlands ansvar. Årets regulering er innenfor statens ramme på 2,8 prosent,og han har bevisst fått en lavere økning enn vanlig, sier fungerende styreleder Inger Lise Strøm til NRK Nordland.

Fylkesleder i Norsk Sykepleierforbund, Gjertrud Krokaa, syns lønnsøkningen sender ut feil signal med tanke på sykehusenes økonomiske situasjon.

– En lønnsøkning på to prosent er ikke i nærheten av det vi har sett tidligere fra den kanten. Men det skal spares ganske mye penger i Helse Nord. Nettopp i slike tider er det viktig at lederne utviser moderasjon, sier hun til NRK.

– Norsk sykehusøkonomi er skåret til beinet, og styret i Helse Nord burde tatt i betraktning at det skal spares penger. Kunne man sagt at i år er situasjonen slik at vi står over å øke lønningene? Det er offentlige midler, sier Krokaa.

Artikkeltags