Papiravisen til Helgelendingen er forsinket

Distribusjonsansvarlig Kristin Gad og markedssjef Ellen Strøm Brodtkorb beklager at Helgelendingen er forsinket.

Distribusjonsansvarlig Kristin Gad og markedssjef Ellen Strøm Brodtkorb beklager at Helgelendingen er forsinket. Foto:

På grunn av uvær og stengte veier er Helgelendingen forsinket i dag. Abonnenter i Vefsn, Grane og Hattfjelldal får avisen i løpet av dagen. Kystkommunene vil ikke få fredagsavisen før mandag.

DEL

Det voldsomme uværet har ført til store problemer med stengte veier, innstilte fly og ferjer. Som en følge av uværet er fredagens utgave av Helgelendingen trykt på Orkanger og fraktet til Mosjøen i løpet av natta.

– Vi får ikke aviser fra trykkeriet i Bodø, der vi normalt trykker papiravisen og der den blir levert inn til Posten. Det betyr at våre abonnenter i kystkommunene på Helgeland ikke får aviser fordi Posten ikke kommer seg over Saltfjellet som har vært stengt siden i går kveld. Den delen av vårt opplag som distribueres i Vefsn, Grane og Hattfjelldal kommer til abonnentene i løpet av dagen. Avisene kom til Mosjøen fra Orkanger like før klokken 07.00 i dag tidlig, og distribusjonen startet umiddelbart, opplyser sjefredaktør Geir Arne Glad.

Du kan lese dagens e-avis her, og det siste Nyhetsdøgnet her.

Han beklager sterkt at avisen blir forsinket, men sier at det er lite å gjøre med været.

– Det har vært et forrykende uvær både i lavlandet og ikke minst i fjellet. Når det oppstår slike situasjoner må vi finne nødløsninger. For oss innebærer det å trykke avisen på Amedias trykkeri i Orkanger. Men det betyr at vi ikke får distribuert avisen via post til kystkommunene fordi disse avisene må leveres inn i Bodø. Nå gjør vi det vi kan for at så mange som mulig skal få papiravisen, sier Glad.

Han anbefaler abonnentene som ikke får papiravisen om å lese nettutgaven.

– Svært mange av våre abonnenter er glade i papiravisen. Men når uværet tar oss må vi finne alternative løsninger. Nettavisen kan være et slikt alternativ, sier Glad.

Han berømmer samtidig budkorpset, Posten i Mosjøen og alle andre som gjør en stor innsats for at papiravisene skal komme fram til abonnentene.

– De gjør en formidabel innsats. Posten i Mosjøen har vært svært imøtekommende og løsningsorientert i denne situasjonen, sier sjefredaktør Geir Arne Glad.

Artikkeltags