Helgelendingen topper laget med tre ansettelser

Spent: Lise Jeanette Nilsen og John Christian Nygaard ønsker at Helgelendingen skal være en lokalavis folk har glede av.

Spent: Lise Jeanette Nilsen og John Christian Nygaard ønsker at Helgelendingen skal være en lokalavis folk har glede av. Foto:

Av

Tre journalister som leserne vil dra kjensel på er ansatt i Helgelendingen.

DEL

John Christian Nygaard (33) har tidligere jobbet i Mediehuset Helgelendingen i perioden 2011 til 2013, og har nå fått fast stilling som journalist og frontredigerer.

– Jeg var i praksis hos Helgelendingen høsten 2011, da jeg studerte ved journalistutdanninga i Bodø. Så gikk jeg inn i et vikariat, og jobbet her til over sommeren 2013, sier han.

Deretter tok Nygaard en bachelorgrad i fotojournalistikk i Oslo, hvor han også hadde et halvt år i praksis hos VGTV. Han har også jobbet tre ulike perioder i Svalbardposten i Longyearbyen.

– Det siste året har jeg jobbet i avisen Gudbrandsdølen Dagningen på Lillehammer, hvor jeg vokste opp, sier han.

Nygaard fikk deretter tilbud om fast stilling i Helgelendingen, og har nå vært tilbake i Mosjøen i nesten tre uker.

– Det er veldig fint her på Helgeland. Jeg er jo født i Narvik, og har tilbrakt mange sommerferier hos slektninger i Nord-Norge da jeg var yngre, sier han.

Nygaard håper han kan bidra til at Helgelendingen er en relevant og god kilde til nyheter.

– Det er viktig at man har en god lokalavis som holder innbyggerne oppdatert på hva som skjer i samfunnet de lever i, både på godt og vondt.

Lokale nyheter

Den andre journalisten som har fått fast ansettelse i Helgelendingen er Lise Jeanette Nilsen (28). Hun har studert to år i Stavanger, og tok bachelorgraden i journalistikk i Australia. Nilsen hadde fokus på radio- og fotojournalistikk på universitetet.

– Jeg har jobbet hos Radio Helgeland i perioden 2008 til 2010, som bingovert på direktesendt radio. Jeg hadde også i praksis hos Jærradioen i 2012. Da jeg flyttet hjem til Helgeland i slutten av 2016 begynte jeg hos Radio Helgeland igjen, sier hun.

Nilsen ble værende i Australia tre år etter endt utdanning, før hun kom hjem til Norge igjen. Hun har jobbet frilans for Helgelendingen i 2017, og vært i et vikariat siden februar 2018.

– Jeg er fra Sandnessjøen, men trives veldig godt i Mosjøen. Mosjøværingene har et flott forhold til byen sin, og det er artig å få skrive om alt som rører seg på Helgeland, sier hun.

Fokus på sykehus

Toril Risholm (67) er ansatt i 50 prosent prosjektstilling med et spesielt ansvar for å dekke sykehussaken for Helgelendingen. Toril er opprinnelig fra Vega. Hun var ansatt i Stavanger Aftenblad som journalist i 32 år, fra 1981 til 2013. De siste somrene har hun vært ferievikar i Helgelendingen.

Til våren blir prosjektstillingen utvidet til 100 prosent.

Morten Klaussen, som har jobbet som frilanser for Helgelendingen i en årrekke og vært ansatt siden høsten 2017, har fått ett års permisjon. Han jobber nå i et vikariat i NRK Sørlandet.

Sjefredaktør Geir Arne Glad er svært fornøyd med å ha sikret seg kompetansen til de tre som nå er ansatt.

– Helgelendingen feirer 90 år og vi ser at lokalavisa er like viktig for folk i dag som da den ble startet av pionerene i 1929. Nå rigger vi oss for å gi leserne enda bedre nyhetstrøkk. John Christian har med seg viktig digital kompetanse og erfaring fra andre media. Lise er en dyktig nyhetsreporter og Toril har en unik kompetanse etter mer enn 30 år i bransjen, sier Glad.

Artikkeltags