Lena i Helgelendingen tok «Årets blinkskudd» – hedret med pris

Dette blinkskuddet ga fotojournalist Lena Knutli i Helgelendingen ekstra heder og ære under årsmøtet til Helgeland og Salten journalistlag.

Dette blinkskuddet ga fotojournalist Lena Knutli i Helgelendingen ekstra heder og ære under årsmøtet til Helgeland og Salten journalistlag. Foto:

Sommerstemningen fra Vefsn ga Lena Knutli årets fotopris.

DEL

Hvert år har Helgeland og Salten journalistlag delt ut journalist- og fotopris. Etter sammenslåingen av de fire nordligste lokallagene, regner de med at dette blir den siste prisen i historien.

Det betyr at historiens første pris til Helgelendingen i denne kategorien kommer til å henge ekstra høyt i avisens lokaler.

Knutli, som nylig kom til avisen i Mosjøen etter flere år i Trondheim, blir beskrevet som en dyktig fotograf med et godt blikk for folk og miljø. Vinnerbildet (se over) som ble kåret til «Årets blinkskudd» er hentet fra en bildeserie om sommerglimt fra Vefsn.

Selve HSJ-prisen ble vunnet av Siri Gulliksen, Alexander Kjønsø Karlsen, Anders Bergundhaugen og fotograf Tom Melby i Avisa Nordland for «Jenta ingen kan hjelpe», også kjent som Mia-saken. Den handler om Mia (21) som er for syk for fengsel, og for frisk for psykiatrien. Saken har også vært publisert i Helgelendingen.

Artikkeltags