Både kvinner og menn har svart på undersøkelsen. Noen har uttalt skepsis til #metoo-bevegelsen og en person mener den kan føre til offentlig uthenging og heksejakt på offentlige personer.
Les også: Landsomfattende #metoo-kampanje – Helgelendingen vil høre din historie
De fleste støtter #metoo og peker på blant annet at det er viktig å sette søkelyset på uønsket seksuell oppmerksomhet og at det er bra å få belyst noe som er et vanskelig tema for mange. «Trakassering er et samfunnsproblem, uavhengig av kjønn. Omfanget av dette har overrasket de fleste og viser at det er behov for å sette lyskasteren på det som inntil nå i stor grad har vært feid under teppet», skriver en av dem som har svart på undersøkelsen.
Undersøkelsen er helt anonym, men de som svarer kan velge å legge igjen kontaktinformasjon om de synes det er greit å bli kontaktet av en av våre journalister. Flere av dem som har svart på undersøkelsen beskriver hendelser med seksuelle krenkelser og trakassering.
– Noen av opplevelsen er sterk lesning og det gjør inntrykk å tenke på at dette har skjedd i nærmiljøet vårt. Det er også tankevekkende at mange ikke har meldt ifra om hendelsen. Årsaken til det vet vi ikke, men vi ser at mange er utrygge på om ledelsen ville ha behandlet et varsel om seksuell trakassering på en god måte, sier nyhetsredaktør i Helgelendingen, Marit Almendingen.
Undersøkelsen er en del av et samarbeid mellom 63 av Amedias lokalaviser og Helgelendingen der målet er å få fram folkets #metoo-historier. Spørreundersøkelsen er helt anonym og vi har ikke anledning til å spore svarene, med mindre du selv velger å oppgi hvem du er. I tillegg til Helgelendingens undersøkelse vil det også gjennomføres en nasjonal spørreundersøkelse per telefon.
På kvinnedagen 8. mars. vil Helgelendingen, Nettavisen og en rekke av Amedia-aviser over hele landet presentere omfanget av #metoo i Norge.
– Med dette ønsker vi å sette dagsorden. Å gjøre Norge bedre. Å markere en felles parole. Vi skal rett og slett speile #metoo slik hele Norge ser det. Jeg håper leserne deler sine historier, sier Marit Almendingen.
Her finner du undersøkelsen
NB: Har du opplevd grove, straffbare overgrep ber vi deg om å ta kontakt med ditt lokale politikontor på tlf. 02800. Ved behov kan vi bistå med å formidle kontakt.