Gir en million til Helgelandstrappa

GLADE MILLIONGLIS: Terje Larsen Nicolaysen (t.v) og Atle Edvardsen flankerer glade mottakere av en million kroner - Bjørnar Nyland, William Puntervold og Ulf Bastholm.

GLADE MILLIONGLIS: Terje Larsen Nicolaysen (t.v) og Atle Edvardsen flankerer glade mottakere av en million kroner - Bjørnar Nyland, William Puntervold og Ulf Bastholm.

DEL

Sparebank 1 Nord-Norge hadde et kanonår i både i fjor og i forfjor og det kommer Nord-Norge, Helgeland og Mosjøen til gode. Torsdag overrakte banksjef Atle Edvardsen en million kroner til Helgelandstrappa.

Skikkelig gladnyhet

– Dette var en skikkelig gladnyhet. Hjertelig takk, sa Bjørnar Nyland under seansen i bankens flotte lokaler i Strandgata i Mosjøen. Han har allerede begynt å tenke på dronningbesøket og hvordan de skal få maksimalt ut av dronning Sonjas besøk i Mosjøen til sommeren.

– Hun skal bare være to og en halv time i Mosjøen så dette blir travelt, understreker Nyland som ennå ikke har fått detaljene for dronningens program.

Nyland, William Puntervold og Ulf Bastholm mottok det glade budskap i banken. Nyland understreker at tilbakemeldingen fra ledelsen i Stibyggjaren er at de kan sette mye folk på det videre arbeidet i Mosjøen så sant finansieringen er på plass.

– Trappa har på kort tid blitt Mosjøens største treningssenter, og i løpet av en måned i fjor høst ble det registrert 7.000 brukere, påpeker de tre.

Atle Edvardsen (t.v.)  og Terje Larsen Nicolaysen er henholdsvis banksjef og leder for Sparebank1Nord-Norges regnskapsavdeling i Mosjøen.

Atle Edvardsen (t.v.) og Terje Larsen Nicolaysen er henholdsvis banksjef og leder for Sparebank1Nord-Norges regnskapsavdeling i Mosjøen. Foto:

Overveldende

Atle Edvardsen benyttet anledningen torsdag til å vise rundt i bankens nye og hypermoderne lokaler i andre etasje. Der det en gang satt tre ansatte fra Statskog, har det nå blitt plass til 18 ansatte i Sparebank1 Regnskap. Avdelinga ledes av Terje Larsen Nicolaysen.

Edvardsen orienterte også om det banken kaller Samfunnsløftet, og som er en systematisering av bankens tildeling av midler til alskens gode tiltak – herunder støtten til Helgelandstrappa.

– Vi har faktisk vært ute og spurt folk i Nord-Norge om hvilke samfunnsnyttig formål vi bør støtte. Vi regnet med å få et par tusen svar, men fikk en overveldende tilbakemelding ettersom 10.000 personer hadde en formening om dette, sier Edvardsen. Nå har banken delt opp tilbakebetalingen til det nordnorske samfunnet i forskjellige programområder.

Til stede

Edvardsen sier at banken ønsker å være offensiv og at de satser knallhardt på det han kaller «digitale flater». Han betegner det som viktig å henge med i de digitale svingene der farten hele tiden blir høyre.

– Vi mener selv vi har de beste digitale løsningen, sier han og legger til at banken også har en filosofi om å være til stede. Kundene våre gir klar tilbakemelding om at de også ønsker noen å snakke med når de henvender seg til banken. Det er i særlig grad unge kunder som gir oss denne tilbakemeldingen, og det skulle man kanskje ikke forvente.

Sparebank 1 hadde et resultat på 1,9 milliarder i fjor, mot 1,76 mrd. i 2017. Det er penger fra 2017-overskuddet som nå går rett inn i trappeprosjektet.

– Er det mulig å søke om penger en gang til ville Nyland vite på vei ut fra møterommet.

– Ja helt klart, svarte banksjef Atle Edvardsen.

Artikkeltags