Trappearbeidet ferdig for i år: – Det har gått over all forventning

UTSIKT: Nå er det lettere å komme seg opp den øverste delen av Trongskaret.

UTSIKT: Nå er det lettere å komme seg opp den øverste delen av Trongskaret. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Arbeidet med Helgelandstrappa er ferdig for i år, og nå håper prosjektgruppa at næringslivet virkelig skal bidra for å få hele trappa ferdig så fort som mulig.

DEL

– Siste trinn var på plass lørdag ettermiddag. Så da tok vi oss en tur på Milano og feiret med pizza, forteller Kent Arne Toven fra prosjektgruppa til Helgelandstrappa.

Nå går Helgelandstrappa fra bunnen til midten av Trongskaret, mens også hele den bratte grusstien i toppen av skaret har blitt erstattet med trappetrinn. I den nederste delen er det 760 trappetrinn, mens det er cirka 240 trinn i øverste del.

Les også: Nå kommer trappa – trinn for trinn

Les også: Steintøff jobb

Les også: Sherpatrappa i Trongskaret koster mer enn antatt, men pengene siver stadig inn

Oppfordrer næringslivet til å bidra mer

– Det har gått over all forventning. Kvaliteten på det som er gjort er helt fantastisk og støtten fra privatpersoner har vært helt sinnssyk. Så det er artig å holde på med dette. Det mangler bare at næringslivet kommer med de siste bidragene, så blir det bra. Vi savner litt større oppslutning blant næringslivet, sier Toven.

Han forteller at prosjektgruppa til nå har samlet inn omtrent 3,2 millioner kroner, og at for å få utvidet trappa hele veien til Øyfjellvarden må sannsynligvis den summen dobles.

– Så vi har en jobb å gjøre. Vi har omtrent gått i null nå. Så må vi se på hvor mange trinn vi skal ha oppover, det er ikke alle plassene det er like stort behov for trappetrinn. Det er en sak vi tar etter hvert som vi kommer videre i prosjektet.

Kent Arne Toven slår fast at det blir trappe helt til Øyfjellvarden, men at tidspunktet for ferdigstilling kommer an på hvor fort prosjektgruppa får inn penger.

Større enn forventet

– Vi skal ikke påta oss noe gjeld, så vi bruker ikke penger før vi har dem. Går det tregt med å få inn støtte i vinter blir det ikke oppstart til neste år, da må vi kanskje vente til 2019. Næringslivet må bidra for å få oppstart neste år. I tillegg søker vi en del støtteordninger, vi var ikke like heldig med alt av søknader i år, så vi har en jobb å gjøre vi også, slår Toven fast.

Han forteller videre at prosjektgruppa er veldig glad for engasjementet og interessen rundt Helgelandstrappa.

– Det er så mye positivitet. Det er utrolig artig å være med på dette. Da trappa var stengt var det mange forespørsler hver dag om når det var åpent og når man kunne gå. Så det er et stort engasjement, og det ser vi også på trinnsalget til privatpersoner. Vi drømte om å selge 200 trinn, men har passert 900 nå. Det ble mye større enn man trodde da vi startet, og det er artig å se. Det har nok sammenheng med via ferrataen også, det er mye som skjer i fjellet på en gang, og folk vil jo se hva som skjer, vi er jo nysgjerrige, sier Kent Arne Toven.

Artikkeltags