Starter sesongen med over en million kroner på bok

HELGELANDSTRAPPA: Sherpaene kommer tilbake til Trongskardet rundt St. Hans-tider. Da fortsetter de med midtpartiet, og sannsynligvis rekker de også å begynne på området ovenfor Trongskardet. Trappa skal stå ferdig i 2019.  FOTO STINE SKIPNES

HELGELANDSTRAPPA: Sherpaene kommer tilbake til Trongskardet rundt St. Hans-tider. Da fortsetter de med midtpartiet, og sannsynligvis rekker de også å begynne på området ovenfor Trongskardet. Trappa skal stå ferdig i 2019. FOTO STINE SKIPNES

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

I går kunne vi fortelle at Helgelandstrappa har fått en halv million kroner i støtte, og i dag kan de bokføre en halv million til.

– Det er et ambisiøst prosjekt vi har, men støtten vi har fått gleder oss veldig, sier Bjørnar Nyland som sitter i prosjektgruppa for Helgelandstrappa.

Etter at de fikk en halv million kroner i støtte fra Extrastiftelsen, har de fått 500.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen.

– Vi har gått ut og sagt at vi skal fullføre prosjektet med trapp helt til topps på Øyfjellet, så da er det bare å henge i stroppen og søke midler der de er tilgjengelige. Vi er veldig takknemlig for at Gjensidigestiftelsen ga oss denne summen, og det betyr at vi har over en million per dags dato, sier Nyland som legger til at regnskapet for fjoråret ga overskudd.

– Må ha 3,4 millioner til

– Tidsplanen vår framover er lagt, men det kan selvsagt komme forandringer. Det vi har kalkulert med er at vi trenger 3,4 millioner kroner i tillegg til den millionen vi har for å få ferdigstilt Helgelandstrappa. Og da regner vi med å bli ferdig i 2019. Da skal det ligge godt over 2000 trinn i Skaret og opp til toppen av Øyfjellet

Han forteller at prosjektgruppa er ved godt mot, og at det er mange søknader inne.

Søker videre

– Vi har en stor søknad som har blitt avvist to ganger, men der vi har blitt anbefalt å søke igjen. I tillegg venter vi svar på en stor sum vi har søkt om, og vi jobber med Alcoa for å få penger fra deres Alcoa Foundation. Der henvender vi oss til USA, og et av kravene er at trappa blir en «læresti» som kan brukes av skolene. En interessant ting i den forbindelsen er at en forsker ved NGU skal lage en historisk beretning om opprinnelsen til Trongskardet fra istida, sier Bjørnar Nyland som innrømmer at «veien blir til mens de går».

– Det dukker stadig opp nye ideer, og det er veldig godt å se at vi har så stor støtte overalt. Jeg kan nevne at i sommer var det noen som kjørte ens ærend fra Trondheim for å gå trappa, og at folk fra Østlandet har kjøpt trinn.

Artikkeltags