Katastrofealarm i Helgelandssykehuset etter eksplosjonen på Drevjamoen – 30 soldater innlagt

SJEKK: Det var under heimevernsøvelese ved Drevjamoen at en granat gitt av. Løytnant og troppsjef Armand Vagle kunne ikke kommentere saken, men bekreftet at flere soldater måtte inn til rutinemessig sjekk.

SJEKK: Det var under heimevernsøvelese ved Drevjamoen at en granat gitt av. Løytnant og troppsjef Armand Vagle kunne ikke kommentere saken, men bekreftet at flere soldater måtte inn til rutinemessig sjekk. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Et tosifret antall personer ble sendt til sykehuset etter at en røykgranat gikk av ved et uhell i øvingsområdet tilknyttet Drevjamoen militærleir tidligere i dag.

DEL

Til sammen 30 soldater fra Sør-Hålogaland heimevernsdistrikt 14 er nå innlagt ved Helgeland sykehus i Mosjøen etter at en røykgranat gikk av ved et uhell tidligere i dag. Uhellet skjedde i øvingsområdet tilknyttet Drevjamoen militærleir i Mosjøen, opplyser Heimevernet i en oppdatert pressemelding torsdag ettermiddag.

Rundt klokken 09, torsdag morgen fikk politiet melding om at en røykgranat har gått av på Drevjamoen. Den første informasjonen som kom kunne informere om at det var sju involverte i uhellet, og hadde blitt sendt til sykehuset. Under en time senere kunne politiet informere om at ytterlige åtte personer ble sendt til sykehuset i Mosjøen.

– Helgelandssykehuset HF i Mosjøen har registrert 27 pasienter til behandling etter en eksplosjonsulykke på Drevja torsdag morgen. Sykehuset ble satt i alarmberedskap. Samtlige pasienter skal være på sykehuset til observasjon til fredag, står det i en pressemelding fra Helgelandssykehuset.

Av de mottatte pasientene er 20 lettere skadd, 6 har moderate skader mens 1 betegnes som moderat til alvorlig skadd. Det er snakk om moderate øyeskader, hudskader og inhalasjonsskader. Pasientene behandles lokalt i Mosjøen, og det er satt inn ekstra personellressurser og åpnet sengeposter for å behandle pasientene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken