LUCAS-maskin på plass i ambulansebåten: – Et fantastisk verktøy i AHLR-situasjoner

LUCAS-maskinen er et viktig hjelpemiddel for paramedic Trond Konradsen og ambulansearbeider Kristina Torsvik når ambulansebåten Eyr Ytterholmen skal ut på livreddende oppdrag på Helgelandskysten.

LUCAS-maskinen er et viktig hjelpemiddel for paramedic Trond Konradsen og ambulansearbeider Kristina Torsvik når ambulansebåten Eyr Ytterholmen skal ut på livreddende oppdrag på Helgelandskysten. Foto:

Ambulansebåten Eyr Ytterholmen, som er stasjonert på Dønna, er nå utstyrt med en LUCAS-maskin - et brystkompresjonssystem som brukes på pasienter med hjertestans.

DEL

Fra før av har ambulansestasjonen på Dønna en LUCAS-maskin i bilambulansen. Den ble kjøpt inn etter et stort spleiselag i Dønna og Herøy der næringslivet bidro sterkt.

 – Et fantastisk verktøy i AHLR-situasjoner, sier Trond Konradsen i en pressemelding. Han er paramedic i Helgelandssykehuset stasjonert på Dønna.

– Vi på Dønna ambulansestasjon er kjempefornøyd med at ambulansebåten Eyr Ytterholmen nå er utstyrt med LUCAS. Spesielt er den viktig da vi er kun et ambulansepersonell pluss matros som skal håndtere AHLR-situasjoner alene.

Ambulansestasjonen på Dønna er den eneste i Helgelandssykehuset HF sitt område som er utstyrt med LUCAS-maskiner i både bil og båt. Helgelandssykehuset har også LUCAS-maskiner i sykehusene i Mosjøen og Mo i Rana og på ambulansestasjonen i Grane. LUCAS-maskinen som er plassert i Eyr Ytterholmen ble kjøpt inn etter at det ble spurt om mulighet for en slik anskaffelse direkte til direktør Hulda Gunnlaugsdottir.

– Vi er takknemlig for at hun så behovet, og håper alle ambulansebåter og biler blir utstyrt med LUCAS-maskiner etter hvert, sier Trond Konradsen.

Hulda Gunnlaugsdottir sier at LUCAS-maskiner utvilsomt er et viktig hjelpemiddel for ambulansepersonell når det står om liv i akutte situasjoner.

– Målet vårt er helt klart å anskaffe LUCAS-maskiner til alle ambulanseressursene våre enten de går på hav eller vei. Når det kan skje henger blant annet sammen med økonomien til sykehuset framover, sier Gunnlaugsdottir.

Artikkeltags