Normal strømtilførsel på Brasøy: - En stor takk til berørte kunder

Det var Seløy Undervannsservices fartøy Nautilus Aldra som bisto under operasjonen.

Det var Seløy Undervannsservices fartøy Nautilus Aldra som bisto under operasjonen. Foto:

DEL

(iSandnessjøen) 22:15: Oppdraget var vellykket. Sjøkabelen til Brasøy ble spenningssatt klokken 22:15. Kundeansvarlig i Helgeland Kraft, Frode Dorp, bekrefter at alle berørte kunder endelig har fått normal strømforsyning.

– Vi takker alle som har vært med under feilsøking, organisering og feilrettingen. En stor takk til berørte kunder som har holdt strømforbruket lavt under aggregatkjøringen, melder Dorp til iSandnessjøen.


21:51: Litt før 22 fredags kveld bekrefter kundeansvarlig i Helgeland Kraft, Frode Dorp, at sjøkabelen vil bli koblet på.

– Vi har testet kabelen og det ser ut til at dette vil ga helt smertefritt, men vi er ikke i mål før kundene igjen har normal strømforsyning, forteller Dorp til iSandnessjøen.

På Helgeland Kraft sine nettsider står det at kundene på Brasøy vil være strømløse et par timer mens montørene kopler inn den nye 100 meterne av sjøkabelen. De takker alle som har stått på for å organisere og rette feilen.

– Det hele tar litt tid å rigge til, men vi håper at vi i kveld kommer til å nå mål. Om alt går etter planen vil kundene på Brasøy igjen bruke strøm som normalt rundt 22–23 tiden.

Det var søndag forrige uke at strømmen gikk i deler av Herøy kommune. Du kan lese mer om saken her:

Artikkeltags