Har funnet feil på sjøkabelen - strømmen trolig tilbake i løpet av helga

Foto:

I 10-11-tiden søndag formiddag gikk strømmen i deler av Herøy kommune. Nå har Helgeland Kraft funnet feilen.

DEL

(iSandnessjøen) – Vi har lokalisert feilen og den ligger omtrent 100 meter fra Tenna. Vi skal legge klar en ny kabel i sjøen, for så at vi tar opp den gamle, kutter av og skjøter på den nye. Vi forventer at det igjen skal være normal strømforsyning i løpet av helga, forteller kundeansvarlig nettsaker i Helgelands Kraft, Frode Dorp.

Det er de 288 kundene på Brasøy som er berørt av denne feilen i sjøkabelen, men Dorp forteller at de ikke vil merke så mye til dette på grunn av et aggregat som forsyner de med strøm imidlertid. Han berømmer kundene for at de bruker strømmen med måte, slik at aggregatet klarer jobben.

– Seløy Undervannsservice bistår oss med en spesiallaget båt som skal hjelpe til med å få sjøkabelen opp fra vannet. Den nye kabelen er forberedt, nå venter vi bare på at båten skal være klar. Når man tar opp kabler som dette kan det skje andre ting som vi ikke har forutsett, men vi håper at oppdraget blir vellykket, forteller Dorp.

Daglig leder i Seløy Undervannsservice, Odd Rikard Wik-Iversen, forteller at det er båten M/S Nautilus Aldra som er satt opp på dette oppdraget.

– Dette er daglig kost for oss, noe vi har gjort mange ganger før. Et såkalt standardoppdrag, melder Wik-Iversen.

Strømbruddet i Herøy skjedde 10-11-tiden søndag formiddag. iSandnessjøen og Helgelendingen har skrevet dette tidligere om saken:

Artikkeltags