Som første destinasjon i Norge lanserer Helgeland Reiseliv, i samarbeid med Widerøe, konseptet Fly & Hike.

– Etter suksessen med Fly & Bike som ble lansert i 2013 har Helgeland Reiseliv og Widerøe nå gått sammen om konseptet Fly & Hike. VI ønsker at vandreturistene skal finne veien til Helgeland også på høsten og i samarbeid med Widerøe satses det nå på dette markedet. Med flere direkteruter fra Oslo, i tillegg til flyrutene fra Trondheim og Bodø, til de 4 flyplassene på Helgeland skal det være enkelt å legge en langhelg med gode vandreopplevelser til regionen, sier markedssjef Guro Larsen Brown i Helgeland reiseliv i en pressemelding.

Økning av vandrere

Aktive naturopplevelser og vandring som reiselivsopplevelse har de siste årene på Helgeland opplevd en markant økning. Det er forventet rekordtall fra De syv søstre i sommer, og det rapporteres om kø av folk i sommersesongen. Torghatten har også opplevd nok en økning og, har over 52.000 besøkende så langt i år. I tillegg har en ny attraksjon blitt løftet fram i Mosjøen.

– I Mosjøen har Øyfjellet gått fra å være et «irritasjonsmoment» for mange, til en aktivitetspark av luftige opplevelser med ny Sherpasti og Via Ferrata. Med en egen zipline planlagt for våren 2018 er det ingen tvil om at dette er et spennende reisemål framover. Det er mange som har fått med seg det som skjer der, det har vi merket godt på turistinformasjonen i sommer også, sier Larsen Brown.

Rabothytta i Hemnes trekkes også fram av Helgeland Reiseliv som Nord-Norges råeste turisthytte med den mest oppsiktsvekkende arkitekturen blant Norges 500 turisthytter, og markedssjefen tror det finnes store muligheter i hele regionen.

– Det er tydelig at vandring på Helgeland er viden kjent blant mange, og med Fly & Hike er ønsket at enda flere opplever regionen og de mulighetene som finnes her på høsten. For dem som føler seg usikker i fjellet på egen hånd, eller ønsker selskap på turen, finnes det i tillegg bookbare guidetilbud tilgjengelig. Det har blitt stadig flere selskaper som tilbyr denne typen aktiviteter, så det er muligheter for alle, både erfarne og uerfarne, sier Larsen Brown.

Vil videreutvikle tilbudet

I og med at det nye konseptet ble lansert torsdag formiddag, har Helgeland Reiseliv foreløpig ingen tall på hvordan tilbudet har blitt mottatt av de glade vandrerne. Allikevel ønsker Larsen Brown å videreutvikle tilbudet i et forsøk på å forlenge turistsesongen i størst mulig grad.

– Det har som nevnt vært en markant økning av denne typen reiselivsopplevelser på sommeren, og det er derfor vi nå satser på høsten. Med suksessen fra Fly & Bike friskt i minne er det ingen grunn til å ikke tro at dette konseptet også skal lykkes, sier Larsen Brown.