Vanskelige kjøreforhold på Helgeland - Saltfjellet kan bli stengt på kort varsel

E6 over Saltfjellet søndag ettermiddag.

E6 over Saltfjellet søndag ettermiddag. Foto:

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

(RanaBlad): Før helga ble det sendt ut et OBS-varsel for Helgeland. Det ble da meldt at det ville komme store mengder med nedbør først som snø og deretter som regn.

Det ville kunne komme opp mot 60 mm nedbør i løpet av 12 timer Det ble også advart om at det kunne bli vanskelige kjøreforhold, og da kanskje spesielt på fjellovergangene.

Søndag ettermiddag melder Vegtrafikksentralen at det er vanskelige kjøreforhold flere steder.

- Det er veldig glatt på veiene, man må kjøre forsiktig, sier trafikkoperatør Stine Øksendal ved Vegtrafikksentralen, Region Nord.

- Det er vanskelige kjøreforhold. Det er kommet mye nedbør og vi har hatt væromslag med regn. Nedbørsmengdene som nå kommer fører til at det som strøs regner bort, sier hun til Rana Blad.

Vegtrafikksentralen har ikke fått melding om ulykker, bortsett fra en bil som har kjørt i fjellveggen på E6 ved Tuva, sør for Fauske. En person satt i bilen, og personen er ikke alvorlig skadet.

Også NRK Trafikk opplyser om at det er vanskelige kjøreforhold på Helgeland og Salten. Dette varslet gjelder på E6, FV 17 og andre mindre veier. Spesielt ille er forholdene på E6 nord for Saltfjellet - Storjord og Lønsdal, samt i Saltdalen.

Her er oversikten for utvalgte veier:

E6 Saltfjellet:

Snø- og isdekke, redusert sikt på grunn av snøfokk og stort snøfall. Kan bli stengt på kort varsel. Klokken 06:10 var det -5 grader, sør-austlig liten kuling og kraftige snøbyger.

FV 17 Sjonfjellet:

Snø- og isdekke, fare for glatte partier. Klokken 05:50 var det -4 grader, sør-austlig svak vind og snøbyger.

FV 76 Tosenfjellet:

Snø- og isdekke. Klokken 05:45 var det -5 grader, nordlig svak vind og middels snø.

Et snøskredvarsel for området Svartisen sier at det søndag blir betydelig snøskredfare.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken