Nå advarer også politiet mot disse falske fakturaene som spres raskt

Eksempel på svindel per epost. Som det fremgår av eposten er den sendt fra en belgisk nettadresse, men oppgir å være fra et Oslo-basert norsk selskap. Enn videre fremgår det lengre ned i eposten at spørsmål må rettes til Fjellinjen AS.

Eksempel på svindel per epost. Som det fremgår av eposten er den sendt fra en belgisk nettadresse, men oppgir å være fra et Oslo-basert norsk selskap. Enn videre fremgår det lengre ned i eposten at spørsmål må rettes til Fjellinjen AS. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

(RanaBlad): Det er på Twitter politiet på Helgeland melder at de nå mottar en rekke meldinger om svindel via epost.

Over tid nå har mange opplevd å motta beskjed om at de har fått tilsendt en faktura per epost. I motsetning til "vanlige" svindelforsøk, er disse epostene preget av et godt norsk og av at de også benytter seg av reelle norske firmanavn.

Eksempelvis har redaksjonen i både Rana Blad og Helgelendingen bare i løpet av de siste dagene mottatt epost med varsel om ventene fakturaer fra norske selskap som er uvitende om at navnene deres misbrukes til svindel.

Inkludert i eposten finner man som oftest en lenke til Dropbox hvor man kan laste ned den aktuelle "fakturaen".

I sin melding til publikum ber politiet folk om å være oppmerksom før man betaler noe. Publikum bes om å både sjekke om du egentlig skylder penger til de aktuelle samt undersøke mottatt epost nøye.

Et annet godt tips er å sjekke avsenderadressen. Eksempelvis i et av forsøkene på svindel som Rana Blad har mottatt i løpet av den siste tiden, fremgår det av avsenderadressen at den er sendt fra en belgisk nettadresse, og ikke fra det uvitende Oslo-baserte selskapet Egil Stenshagen Holding AS som oppgis å være avsender.

Artikkeltags